Μίκης Θεοδωράκης για Σκοπιανό: «Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα»

LIKE US ON FACEBOOK

Με κείμενό του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Μίκης Θεοδωράκης σχολιάζει τη συμφωνία Αθήνας- Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Μιλώντας ο Μίκης Θεοδωράκης για το Σκοπιανό, κάνει λόγο για ιστορική ήττα και εθνική μειοδοσία εκτιμώντας πως η συμφωνία θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό λαο.

Ο ίδιος επιτέθηκε στην Κυβέρνηση λέγοντας πως «κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε, τέλος, ότι «μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα».

Ολόκληρο το κείμενπ του Μίκη Θεοδωράκη:

«Το Μεγάλο «ΝΑΙ»

12.06.2018

Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας.

Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.

Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.

Αθήνα, 12.6.2018

Μίκης Θεοδωράκης».

Διαβάστε ακόμα:

Οι διεθνείς αντιδράσεις για τη συμφωνία Αθήνας- Σκοπίων

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved