Μια «σωτήρια» είδηση! Ηλεκτρονικά εισιτήρια πλέον και στα περίπτερα!

LIKE US ON FACEBOOK

Κι αφού ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε απ’το σοκ με τις ουρές στα εκδοτήρια στο μετρό, πλέον ξεκίνησε η πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ και στα περίπτερα.

Πλέον μπορείς να βρεις ηλεκτρονικό εισιτήριο και στα περίπτερα και με τις ουρές που καλά κρατούν ακόμη σε ορισμένους σταθμούς του μετρό, στα μάτια μας αυτή η είδηση μοιάζει σωτήρια.

Περίπου 200 περίπτερα έχουν λάβει φακέλους με 10 + 1 εισιτήρια, τα οποία διατίθενται σε 1 ηλεκτρονικό εισιτήριο, συνολικής αξίας 13,50 ευρώ. Επίσης, διατέθηκαν φάκελοι για 10 + 1 εισιτήρια μειωμένου κομίστρου, αξίας 6 ευρώ και φάκελοι 5 εισιτηρίων μειωμένου κομίστρου, αξίας 3 ευρώ.

Ο ΟΑΣΑ προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να καλύψεις και όσους χρησιμοποιούν λεωφορεία και τρόλεϊ και να τους διευκολύνει στην αγορά εισιτηρίου.

Μέχρι τώρα, οι επιβάτες λεωφορείων και τρόλεϊ μπορούσαν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά εισιτήρια σε περίπου 10 σημεία (σε ΚΤΕΛ, στο λιμάνι Πειραιά, κλπ) και σε όλους τους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ. Ωστόσο, καθώς τα συγκεκριμένα σημεία δεν εξυπηρετούν όλους τους επιβάτες που χρησιμοποιούν κυρίως λεωφορεία και τρόλεϊ, ο ΟΑΣΑ εφοδιάζει όλο και περισσότερα περίπτερα με ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Μάλιστα, σε όσα περίπτερα έχουν τερματικά POS, οι επιβάτες μπορούν να επαναφορτίζουν τα εισιτήρια τους με διάφορα προϊόντα κομίστρου. Σε μια πρώτη φάση, ο ΟΑΣΑ στοχεύει στη διανομή έως και 600 POS.

Τέλος, δεδομένου ότι τόσο τα ηλεκτρονικά εισιτήρια (ATH.ENA Ticket), όσο και οι ηλεκτρονικές κάρτες (ATH.ENA Card) είναι επαναφορτιζόμενα, ο Οργανισμός προτρέπει τους επιβάτες να τα επαναχρησιμοποιούν και να μην τα πετούν.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved