Μέτρησαν τη θερμοκρασία της θάλασσας και είναι σαν τον Ιούνιο!

LIKE US ON FACEBOOK

Μετρήθηκε η θερμοκρασία της θάλασσας τον Οκτώβριο και είναι σαν τον Ιούνιο! Οι θάλασσες διατηρούν ακόμα τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες, οπότε εάν σκέφτεσαι να πας για μια βουτιά, τόλμησέ το.

Η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια διατηρούν υψηλή και τη θερμοκρασία της θάλασσας.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις περισσότερες ελληνικές θάλασσες διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η επιφανειακή θερμοκρασία τους, κάτι που οφείλεται στην παρατεταμένη ηλιοφάνεια και στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας κατά το πρώτο μισό του Οκτωβρίου.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα νερά να είναι πιο ζεστά του αναμενόμενου και να θυμίζουν Ιούνιο, ιδιαίτερα στο Ιόνιο, στα Δωδεκάνησα και στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου, όπου η απόκλισή (άνοδος) της θερμοκρασίας τους από τις κανονικές για την εποχή τιμές φθάνει τους δύο βαθμούς Κελσίου.

Από την άλλη, υπάρχει μια ξεκάθαρη αντίθεση σε σχέση με το Κεντρικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες. Οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν (άτυπο μελτέμι) στα κεντρικά κυρίως τμήματα του Αιγαίου, συγκρατούν εκεί την επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας πολύ κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η απόκλιση τής θερμοκρασίας των νερών κυμαίνεται στον συν/πλην μισό βαθμό Κελσίου σε σχέση με τις συνήθεις θερμοκρασίες για Οκτώβριο.

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο απ’ την άλλη, η θάλασσα ήταν υπερβολικά κρύα για την εποχή.

Ο καιρός την Τετάρτη:

Την Τετάρτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα με εξαίρεση, όμως, στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπου θα έχουμε τοπικές συννεφιές που κυρίως στα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της μέρας.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη, το σκηνικό θα είναι ίδιο, με εξαίρεση τις ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Δες ακόμα:

Κακιά Θάλασσα: Το νησάκι της Αττικής με την φυσική πισίνα που πας κολυμπώντας
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved