Μετράνε μήνες στη φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

LIKE US ON FACEBOOK

Μετράνε πλέον, μήνες στη φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας στη Αδριανούπολη απ’ τις 2 Μαρτίου. Σήμερα Τετάρτη θα τους επισκεφτεί ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Παραμένουν στη φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, μετά κι από τα δύο «άκυρα» στις ενστάσεις που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροί τους. Μετά τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέπτεται σήμερα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης θα μεταβεί στις φυλακές στην Αδριανούπολη στις 17:00 σήμερα Τετάρτη, οπότε και θα συναντηθεί με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Μετράνε μήνες στη φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Από 2 Μαρτίου βρίσκονται στη φυλακή οι Έλληνες στρατιωτικοί με την κατηγορία παράνομης εισόδου στην Τουρκία αλλά και ίσως κατασκοπείας.

Απ΄τη μεριά του το πρακτορείο Anadolu, σε παλιό του δημοσίευμα έχει αναφέρει πως υπάρχουν “δυνατά” στοιχεία για το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει αδίκημα για το οποίο η ποινή μπορεί να είναι έως και πέντε χρόνια, ενώ εφόσον δεν διαθέτουν κατοικία στην Τουρκία υπάρχει κίνδυνος να διαφύγουν εφόσον αποφυλακιστούν.

Και τα δύο αιτήματα αποφυλάκισης έχουν απορριφθεί με την αιτιολογία πως δεν υπάρχει η μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, όπου θα μπορούσαν να διαμείνουν μέχρι την απαγγελία του κατηγορητηρίου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε επίσημα ακριβώς τον λόγο κράτησής τους.

Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου ενώ πολλοί εκτιμούν πως μέχρι τότε δεν θα αποφυλακιστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Απ΄τη μεριά η Τουρκία αναφέρει πως η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης ενώ η ελληνική πλευρά αναμένει…

Διαβάστε επίσης:

Τι είπαν οι Έλληνες στρατιωτικοί στις απολογίες τους (Photos)

Photo: Hakan Mehmet Şahin – Anadolu
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved