7χρονη μετανάστρια πέθανε από αφυδάτωση, εξάντληση και σοκ, μετά την σύλληψή της από τους Αμερικανούς συνοριοφύλακες. Το κορίτσι με καταγωγή από την Γουατεμάλα που δυστυχώς δεν τα κατάφερε…

Κάνουν έναν τόσο μεγάλο ταξίδι, ταλαιπωρούνται, ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και δυστυχώς πολλοί πεθαίνουν. 7χρονη μετανάστρια πέθανε μετά τη σύλληψή της στα σύνορα. Και οι συνθήκες κράτησης είναι αυτές που την οδήγησαν στον θάνατο.

Η μικρή προσπάθησε μαζί με τον πατέρα της να περάσει από το Μεξικο στις ΗΠΑ όταν τους συνέλαβαν, σύμφωνα με το αμερικανικό τελωνείο.

Ο θάνατος του παιδιού ενδέχεται να εντείνει τον έλεγχο των συνθηκών κράτησης στα σύνορα, τη στιγμή που ολοένα και περισσότερες οικογένειες ζητούν άσυλο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CBP, το κορίτσι και ο πατέρας τέθηκαν υπό κράτηση περίπου στις 10μ.μ., στις 6 Δεκεμβρίου νότια του Lordsburg, N.M, ενώ ήταν μαζί με μια ομάδα περίπου 163 ατόμων.

Μετά από περισσότερες από 8 ώρες, το παιδί άρχισε να έχει σπασμούς. Οι ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης έφτασαν σύντομα, μέτρησαν τη θερμοκρασία του σώματός της και όπως διαπίστωσαν η μικρή δεν είχε φάει, ούτε είχε πιει νερό εδώ και μέρες.

Το παιδί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο στο EL Paso, προσπάθησαν να της κάνουν ανάνηψη, αλλά δεν τα κατάφερε και πέθανε στο νοσοκομείο μετά από λιγότερο από 24 ώρες.

Το όνομα του κοριτσιού και του πατέρα δεν δημοσιοποιήθηκαν, αλλά ο πατέρας παραμένει στο El Paso, περιμένοντας μια συνάντηση με τους πρόξενους υπαλλήλους απ’ τη Γουατεμάλα. Ο οργανισμός διερευνά το περιστατικό προκειμένου να διασφαλίσει ότι ακολουθούνται και τηρούνται οι κατάλληλες πολιτικές.

Να σημειώσουμε πως λόγω της σκληρής πολιτικής του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, περισσότεροι από 2.300 ανήλικοι χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους από την 5η Μαΐου ως την 9η Ιουνίου.

Και δυστυχώς κάτι μας λέει πως αυτό το κοριτσάκι δεν ήταν ούτε το πρώτο, δεν θα είναι δυστυχώς ούτε το τελευταίο.

Διαβάστε επίσης:

Celebrities διαβάζουν το γράμμα μιας μητέρας που χωρίστηκε από το παιδί της στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού (Video)

Photo: AP