Μετακίνηση των αφετηριών των ΚΤΕΛ Αττικής: Ποιες οι νέες θέσεις των λεωφορείων

LIKE US ON FACEBOOK

Μια σημαντική αλλαγή αναμένεται να γίνει από το υπουργείο Μεταφορών, που θα αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα, για όσους χρησιμοποιούν και μετακινούνται με τα ΚΤΕΛ Αττικής.

Η αλλαγή σχετίζεται με την μετακίνηση των αφετηριών των ΚΤΕΛ Αττικής από το κέντρο της πόλης, με στόχο να αποσυµφορηθούν βασικοί οδικοί άξονες. Τα ΚΤΕΛ θα καταλήγουν σε τέσσερα νέα σηµεία, που θα είναι κοντά σε σταθµό με μέσο σταθερής τροχιάς, για ευκολότερη πρόσβαση, ενώ οι γραµµές τους θα θεωρούνται κυκλικές, χωρίς δηλαδή αφετηρία και τέρµα.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε αλλαγές σε 39 τακτικά δρομολόγια, ζητώντας την άμεση υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του καθοριζόμενου συγκοινωνιακού έργου μεταξύ του ΟΑΣΑ Α.Ε. και του ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε., το πολύ μέχρι τις 4 Απριλίου. Έτσι μέλλεται να τεθούν σε λειτουργία οι νέες αφετηρίες από τα τέλη Μαΐου.

Με τη σύμβαση θα καθοριστούν και οι όροι εκτέλεσης του εν λόγω συγκοινωνιακού έργου, οι υποχρεώσεις του συγκοινωνιακού φορέα ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε., οι όροι παρακολούθησης της τήρησης του εκτελούμενου συγκοινωνιακού έργου, μαζί με το εφαρμοστέο Δίκαιο, σε περίπτωση παράβασης των υποχρεώσεων, που έχουν οριστεί από την σύμβαση. Με αυτό τον τρόπο, θα επισφραγιστεί η συνεργασία των ΚΤΕΛ Αττικής με το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών της πόλης, αλλά και η αποφόρτιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, που γίνεται όταν διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας.

Τα εισιτήρια των 39 γραμμών επρόκειτο να μειωθούν κατά 1,40 ευρώ, για να μην υπάρξει οικονομική επιβάρυνση για τους επιβάτες, που θα παίρνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσουν στις νέες αφετηρίες.

Οι απαιτούμενες προσαρμογές, κατά το περιεχόμενο της μελέτης του ΟΑΣΑ για την «Αναδιάρθρωση Αφετηριών και Δικτύου Γραμμών ΚΤΕΛ Ν. Αττικής», θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός 45 ημερών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Οι παρακάτω θέσεις που ορίζονται είναι χωρισμένες σε ζώνες:

  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ & ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (Μεσόγεια): σταθμός Νομισματοκοπείο (εντός του σταθμού μετεπιβίβασης λεωφορείων)
  •  ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (τοπικές γραμμές): σταθμός Κορωπί (μπροστά από τον σταθμό)
  • ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (παραλιακά): σταθμός Συγγρού-Φιξ (εντός του σταθμού μετεπιβίβασης λεωφορείων)
  • ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: σταθμός Ελαιώνας (οδός Μαρκόνι)
  • ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: σταθμός Κηφισιά (οδός Γρ. Λαμπράκη) και σταθμός Κάτω Πατήσια (οδός Στρατηγού Καλλάρη)

Τα 39 δρομολόγια είναι:

  • ΡΑΦΗΝΑ – ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Από τον σταθμό Νομισματοκοπείο, στις γραμμές Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Μαραθώνας, Γραμματικό, Κάτω Σούλι, Αγ. Μαρίνα και Σχινιάς.
  • ΜΕΣΟΓΕΙΑ: Από τον σταθμό Νομισματοκοπείο, στις γραμμές Μαρκόπουλο, Κορωπί-Μαρκόπουλο- Καλύβια-Κερατέα-Λαύριο, Κερατέα. Από τον σταθμό Κορωπί θα ξεκινούν οι τοπικές γραμμές για Μαρκόπουλο-Καλύβια-Ανάβυσσο-Π.Φώκαια, Λαύριο-Σούνιο και τα δρομολόγια Μαρκόπουλο-Βραυρώνα, Κερατέα-Κ. Θάλασσα, Αεροδρόμιο-Στ. Κορωπί–Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη-Αυλάκι, Αεροδρόμιο-Ραφήνα.
  • ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Από τον σταθμό Κηφισιά, στις γραμμές Αγ. Απόστολοι, Σκάλα Ωρωπού, Καπανδρίτι- Βαρνάβας, Καπανδρίτι, Σκάλα Ωρωπού-Δήλεσι, Σκάλα Ωρωπού-Συκάμινο, Σκάλα Ωρωπού-Χαλκούτσι. Από τον σταθμό Κάτω Πατήσια, στις γραμμές Αγ. Απόστολοι, Σκάλα Ωρωπού, Καπανδρίτι-Βαρνάβας, Καπανδρίτι, Σκάλα Ωρωπού-Δήλεσι, Σκάλα Ωρωπού-Συκάμινο, Σκάλα Ωρωπού-Χαλκούτσι.
  • ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Από τον σταθμό Ελαιώνας, στις γραμμές Μέγαρα, Βίλια-Ερυθρές. Επίσης, στις γραμμές Βίλια-Πόρτο Γερμενό, Μέγαρα-Πάχη, Μέγαρα-Αλεποχώρι, Μέγαρα-Κινέτα.
  • ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Από τον σταθμό Συγγρού-Φιξ, στις γραμμές Ανάβυσσος-Π. Φώκαια, Σούνιο, αλλά και τη γραμμή Σούνιο-Λαύριο.

Διάβασε και αυτό:

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις σε ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ | Νέες κατηγορίες

 

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved