Σε δηλώσεις που αναμένεται να προκαλέσουν συζητήσεις και αντιδράσεις προχώρησε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης, απο το βήμα της Βουλης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ καταφέρθηκε εναντίον του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια και όσων επικροτούν την δυνατότητα που δίνεται σε αυτούς τους ανθρώπους. Οι δηλώσεις Κατσίκη για την αναδοχή απο ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να ξεσηκώσουν σωρεία αντιδράσεων.

Πριν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, για ακόμα μια φορά ο Βασίλης Τσιάρτας μας είχε εκπλήξει δυσάρεστα με το ομοφοβικό του παραλήρημα.

Ο κ. Κατσίκης υποστήριξε στην ομιλία του πως: « Τα αίτια της ομοφυλοφιλίας δεν είναι απόλυτα σαφή, εξαρτώνται από διάφορους ψυχογενείς, οικογενειακούς και κοινωνικούς παράγοντες. Σε πολλές περιπτώσεις η ομοφυλοφιλία αποτελεί όμως επιλογή και όχι αναπόφευκτο αποτέλεσμα. Η επιχειρηματολογία των θιασωτών της ομοφυλοφιλίας πως η αγάπη δεν είναι αμαρτία έχει απάντηση. Φυσικά και δεν είναι αμαρτία η αγάπη εξαρτάται όμως και το που κατευθύνεται».

Συνεχίζοντας την επίθεση προς τους ομοφυλόφιλους ο βουλευτής της συγκυβέρνησης πρόσθεσε: «Οι θιασώτες της ομοφυλοφιλίας λένε ότι η αγάπη δεν έχει σύνορα . Φυσικά και δεν έχει σύνορα. Το ζήτημα όμως είναι το που κατευθύνεται. Η αγάπη στο χρήμα που καθιστά τον άνθρωπο πλεονέκτη και ικανό να διαπράξει φρικτά εγκλήματα υποδουλωμένος σε αυτό του το πάθος δεν είναι αμαρτία; Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη που είναι διαφορετική της πατρικής είναι ή όχι αμαρτία; Την ίδια αγάπη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η αγάπη είναι αμαρτία και μάλιστα τερατώδης ενώ στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις θεωρείται αθώα αυτή η αγάπη ; Όλα τούτα ξεπερνούν πράγματι τη λογική μας, έχουν γίνει λογική της παράνοιας».

Ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, σε μία προσπάθεια να προλάβει τις αντιδράσεις, προέταξε την ελευθερία του λόγου ως άμυνα για τις δηλώσεις του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βιώνουμε την δικτατορία του διαφορετικού, εμένα όμως δεν μου βάζει κανείς φίμωτρο, στηρίζω την ελευθερία του λόγου μου και την ελευθερία των ιδεών μου. Αμφισβητώ την καλή πρόθεση των ομόφυλων ζευγαριών να έχουν παιδί. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν την ικανότητα να συνευρίσκονται σεξουαλικά δεν θέλουν να οδηγήσουν αυτή την ικανότητα στο να αναπαραχθούν αλλά θέλουν να υιοθετήσουν παιδί. Κατά την άποψή μου τα ομόφυλα ζευγάρια δεν δικαιούνται να γίνουν ανάδοχοι παιδιών».

Στην ομιλία του, ο κ. Κατσίκης συμπληρώνει ότι: «Η ψυχική και συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών απαιτεί πρωτίστως διακριτούς και αλληλοσυμπληρώμενους ρόλους… Η οικογένεια δεν είναι λέξεις σε καρκινική επιγραφή για να διαβάζεται η έννοια του πατέρα και της μητέρας με ελαφρότητα… Τα παιδιά αυτά δεν θα μεγαλώσουν εδώ μέσα προστατευμένα από προοδευτικά μυαλά, αλλά εκεί έξω, φορτωμένα με τη διαφορετικότητα που δεν θα μπορούν να χειριστούν από την κοινωνική πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσιάρτας δείχνει ξανά το ομοφοβικό του πρόσωπο