Να επισπεύσουν τις διαδικασίες φαίνεται πως θέλουν στην Κυβέρνηση, αφού αναμένεται αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, να κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Η συζήτηση και κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών θα μπορούσε να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση πιθανότατα θα γίνει την Πέμπτη, δηλαδή μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση της ψήφου εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, στόχος της Κυβέρνησης είναι την Πέμπτη να κατατεθεί και να συζητηθεί η συμφωνία των Πρεσπών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια να εισαχθεί στην Ολομέλεια ώστε να ψηφιστεί την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, καθώς ένας τέτοιος προγραμματισμός απαιτεί τεράστια επίσπευση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, κάτι το οποίο μπορεί να μην είναι τελικά εφικτό.

Κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το naftemporiki.gr, επιβεβαιώνουν ατύπως ότι σχεδιάζεται η άμεση κατάθεση της συμφωνίας των Πρεσπών και ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η άμεση ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, στόχος είναι η ακολουθία μία σειράς πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, όπως η ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης, η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και στη συνέχεια ο μίνι – ανασχηματισμός να γίνουν χωρίς διαλείμματα, επειδή κρίνουν ότι αυτό θα βελτιώσει το πολιτικό κλίμα και θα δώσει σήμα σταθερότητας στις αγορές που παρακολουθούν την ελληνική οικονομία με επιφύλαξη, όσο είναι σε εξέλιξη οι κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.

Προς το παρόν, πάντως, αναμένουμε την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Τσίπρα, μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού στον απόηχο της αποχώρησης των ΑΝΕΛ απ’ το κυβερνητικό σχήμα.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ρωσία παρεμβαίνει για τη συμφωνία των Πρεσπών | Απειλεί με βέτο στον ΟΗΕ

Photo: Nick Paleologos / SOOC