Μετά τα καλαμάκια, τέλος και για τα πλαστικά πιάτα, καθώς η Ε.Ε. επεξεργάζεται και επιθυμεί να καταργήσει τα πιάτα μίας χρήσης, σύμφωνα με το Der Spiegel.

Τέλος στα πλαστικά πιάτα μιας χρήσης, σύμφωνα με το νέο σχέδιο που έχει στα χεριά της η Ε.Ε. Νόμιζες ότι θα μείνουν πραγματικά μόνο στα καλαμάκια και τις πλαστικές σακούλες; Έκανες λάθος.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει την πρόταση για την απαγόρευση των πλασικών πιάτων μίας χρήσης, σύμφωνα με μια έκθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Wirtschaftswoche”, η απόφαση αυτή αναμένεται να μειώσει την ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων. Την ίδια στιγμή η Ε.Ε. εξετάζει και την κατάργηση για τα καλαμάκια ή τα μαχαιροπήρουνα από πλαστικό.

Οι νέες προτάσεις για την πρόληψη των πλαστικών αποβλήτων αναμένεται να υποβληθούν μέχρι και τις 23 Μαΐου. Υπογραμμίζεται ότι η κατάργηση αυτή δεν μπορεί να εγκριθεί χωρίς τη συγκατάθεση και των κρατών μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σ’ όλη την Ευρώπη, περίπου 26 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων συσσωρεύονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ μόνο το 30% της ποσότητας αυτής συλλέγεται για ανακύκλωση. Το υπόλοιπο 70% καταλήγει σε χωματερές, σε αποτεφρωτήρες ή στο περιβάλλον.

Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στο θέμα αυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, την ώρα που απέφυγε ωστόσο να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την έκθεση.

Διαβάστε επίσης:

Δεν θα ξαναπιείς ποτό με καλαμάκι γιατί καταργείται!

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ