Συνεχίζονται εντατικά για τρίτη μέρα οι έρευνες στο Μεσολόγγι προκειμένου να εντοπιστεί το διθέσιο αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε τμήμα του αεροσκάφους στο Μεσολόγγι κατά τη διάρκεια των ερευνών των αρμόδιων αρχών την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ένα κομμάτι του αεροσκάφους, το οποίο μεταφέρθηκε προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς τεχνικούς.

Το τμήμα απ’ το αεροσκάφος βρέθηκε ανάμεσα στο Μεσολόγγι και το Αντίρριο.

Την ίδια στιγμή, όμως, κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του 47χρονου πιλότου, Παναγιώτη Κεφαλά, ο οποίος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Ο πιλότος αγνοείται μετά την πτώση του αεροσκάφους.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του πιλότου, αλλά και του υπόλοιπου τμήματος του αεροσκάφους.

Το χρονικό της πτώσης του αεροσκάφους

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, ένας ψαράς κάλεσε το Λιμενικό λέγοντας ότι είδε ένα μικρό αεροσκάφος να λαμβάνει καθοδική πορεία και να προσκρούει στη θάλασσα.

Ο ψαράς καθοδήγησε το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή Κρυονερίου – Μεσολογγίου. Απ’ την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν πέντε σκάφη του Λιμενικού μαζί με δυο αλιευτικά.

Ο ψαράς σε δηλώσεις του σχετικά με το συμβάν, είπε: «Άκουσα ένα θόρυβο, είδα το αεροπλάνο να είναι πολύ χαμηλά, έκανε τούμπα στον αέρα και μετά βυθίστηκε δυστυχώς σχεδόν αμέσως».

Διάβασε ακόμα:

Αγνοείται ο χειριστής του αεροσκάφους που κατέπεσε ανοικτά του Μεσολογγίου

Photo: INTIME NEWS