Μέσα στον Μάρτιο οι φορολογικές δηλώσεις, Ιούλιο ο ΕΝΦΙΑ

LIKE US ON FACEBOOK

Πυρετωδώς εργάζεται η ΑΑΔΕ με στόχο ν’ ανοίξει η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις τον Μάρτιο, ενώ έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα τα ηλεκτρονικά έντυπα της δήλωσης. Πιο νωρίς φέτος ο ΕΝΦΙΑ.

Τον Μάρτιο θα ξεκινήσουμε να κάνουμε φορολογικές δηλώσεις φέτος ενώ νωρίτερα θα έρθει φέτος και το εκκαθαριστικό για τον ΕΝΦΙΑ, μειωμένο κατά 10%.

Σημειώνεται πως προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν το υπουργείο Οικονομικών θα αποφασίσει την αλλαγή της καταβολής φόρου σε μηνιαίες δόσεις από τον επόμενο μήνα της εκκαθάρισης των δηλώσεων.

Οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, ενώ τον Ιούλιο θα γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για το 2019.

Θυμίζουμε ότι φέτος ο ΕΝΦΙΑ θα έχει την έκπτωση που νομοθετήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία θα φτάνει μεσοσταθμικά το 10% και θα αφορά βασικά τις ακίνητες περιουσίες από 60.000 έως και 150.000 ευρώ.

Η έκπτωση για φέτος θα αποκλιμακώνεται από το 30% για τις μικρότερες σε όρους αντικειμενικής αξίας περιουσίας ως το 10% για την ακίνητη περιουσία των 150.000 ευρώ.

Αν δεν αλλάξει κάτι, η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει και φέτος σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη τον Αύγουστο και την τελευταία τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανώτερου αξιωματούχου της ΑΑΔΕ, με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα για φέτος, περίπου 22.500 ζευγάρια που έκαναν τη σχετική αίτηση μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου θα κάνουν χωριστές δηλώσεις.

Η ίδια πηγή, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο επέκτασης της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές σε εφορία, συμφώνησε με τον κεντρικό σχεδιασμό (δηλαδή η ρύθμιση να μην είναι οριζόντια), όμως, συμπλήρωσε ότι ο χρόνος θεσμοθέτησης και ενεργοποίησης της ρύθμισης είναι απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Σε πόσες δόσεις θα καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος; Ξεχωριστό εκκαθαριστικό για τους συζύγους
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved