Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Αναθεωρήθηκε προς τα επάνω ο αριθμός των χρηστών του Facebook, των οποίων τα στοιχεία βρέθηκαν στα χέρια της εταιρείας.

Μεγαλώνει το σκάνδαλο της Cambridge Analytica καθώς τα στοιχεία συνολικά 87 εκατ. χρηστών του Facebook πιθανότατα έφτασαν στα χέρια της εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica. Η νεότερη εκτίμηση για τον αριθμό των στοιχείων έγινε απ’ το Facebook.

«Συνολικά, πιστεύουμε ότι οι προσωπικές πληροφορίες έως και 87 εκατομμυρίων χρηστών –οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ– αποκτήθηκαν αθέμιτα από την Cambridge Analytica», ανέφερε το Facebook.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη εκτίμηση του Facebook ήταν ότι η Cambridge Analytica είχε αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 50 εκατ. χρηστών.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέλαβε για ακόμα μια φορά την ευθύνη γι’ αυτή τη διαρροή ενώ στις 11 Απριλίου αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου για το σκάνδαλο.

Η κατάθεση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) ενώπιον της επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας της Βουλής, όπως επιβεβαίωσαν ο ρεπουμπλικανός πρόεδρός της Γκρεγκ Γουόλντεν και ο δημοκρατικός Φρανκ Παλόουν.

Και οι δύο φάνηκαν αισιόδοξοι ότι η κατάθεση του Ζούκερμπεργκ «θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να καταλάβουν καλύτερα τι γίνονται τα προσωπικά δεδομένα τους στο Ίντερνετ».

Εκτιμάμε το γεγονός ότι ο Ζούκερμπεργκ δέχεται να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής και βιαζόμαστε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας στις 11 Απριλίου

Photo: REUTERS/Philippe Wojazer