Μεγάλο «ΝΑΙ» είπε η Βουλή στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

LIKE US ON FACEBOOK

Με την διαδικασία της ψηφοφορίας να στέφεται με απόλυτη επιτυχία και χωρίς εντάσεις, το νομοσχέδιο των 120 δόσεων ψηφίστηκε θετικά σχεδόν από όλα τα μέλη της Βουλής.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, που προηγήθηκαν μετά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, φαίνεται να επηρέασε τους πολιτικούς που βρίσκονταν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Και τώρα ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε και να υλοποιήσουμε τα μέτρα στήριξης που ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα. Πρώτα απ’ όλα με την ευνοϊκή ρύθμιση για εκατομμύρια συμπολίτες μας, που την αναμένουν πως και πως, για τις 120 δόσεις. Για τη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και ΟΤΑ. Αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.Και τη μετάταξη, επίσης, όλων των τροφίμων από τον συντελεστή 24% στον συντελεστή 13%. Μέτρα τα οποία θα έχουν άμεση απόδοση, τόσο στους καταναλωτές, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μαγαζάτορες, αλλά και στα νοικοκυριά» ήταν κάποια από τα λόγια που είπε ο Πρωθυπουργός, προτρέποντας το ακροατήριο να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου των 120 δόσεων.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, περιλαμβάνει την κατάθεση της 13ης σύνταξης και τη μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, τα τυποποιημένα τρόφιμα και την ενέργεια.

Το «ΝΑΙ» επί της αρχής του νομοσχεδίου, εκτός από το κόμμα της κυβέρνησης, είπαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, η ΧΑ και το Ποτάμι. Αντιθέτως παρόντα δήλωσαν τα κόμματα του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν την ψηφοφορία:

Ηχηρή ομιλία Τσίπρα για 120 δόσεις και νέα μέτρα
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved