Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής κοντά στη Φρίξα Κρεστένων στην Ηλεία. Προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί στην Αρχαία Ολυμπία.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην Ηλεία, ενώ η ιστοσελίδα ilialive μεταδίδει ότι η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Στην περιοχή επιχειρούν ήδη για την κατάσβεσή της ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις, ενώ η πυρκαγιά φέρεται να κατευθύνεται προς την παλιά Καλυβάκια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε για λόγους πολιτικής προστασίας η λήψη μέτρων στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας. Απ’ ότι φαίνεται οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ενδέχεται η μεταφορά στοιχείων της φωτιάς να προκαλέσει νέες εστίες.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι: «Ο καιρός είναι δύσκολος, η φωτιά αλλάζει διαρκώς μέτωπα. Πρέπει να προστατευτούν τρεις οικισμοί. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια».

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτήν τη στιγμή πάνω από 40 πυροσβέστες και 14 οχήματα, καθώς επίσης πεζοπόρο τμήμα και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ