Αίσιο τέλος στην υπόθεση απαγωγής των 11χρονων παιδιών στην Κύπρο. Βρέθηκαν τα δύο παιδιά στην Κύπρο. Το μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη.

Βρέθηκαν τα δύο παιδιά στην Κύπρο μετά την τεράστια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα παιδιά βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Περιπολικό μεταβαίνει στο σημείο που εντοπίσθηκαν οι δυο μαθητές Θεμιστοκλής Ντόγκλης και Φίλιππος Σταματάκης που απήχθησαν το πρωί από το Δημοτικό Σχολειό στις Καμάρες της Λάρνακας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν έναν 35χρονο, ο οποίος οδηγείται για ανάκριση.

Να σημειώσουμε ότι η Αστυνομία εκτός από τη Λάρνακα, ερευνούσε και τις υπόλοιπες επαρχίες στην Κύπρο, ενώ είχαν δοθεί πολύ αυστηρές οδηγίες για ελέγχους σε οδοφράγματα, λιμάνια και αεροδρόμια.

Στην επιχείρηση της Αστυνομίας συνέβαλε και το ελικόπτερο της Δύναμης, ενώ οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των μαθητών απευθύνοντας έκκληση στο κοινό να παρέχει πληροφορίες. Επίσης, είχε ειδοποιηθεί και η Ιντερπόλ.

Σύμφωνα με τις πρώτες, ο δράστης φέρεται να είναι ένας άνδρας ηλικίας 50 με 60 ετών, ύψους 1,75 και με δεμένο το ένα χέρι. Συστήθηκε τα παιδιά ως ο νέος δάσκαλος του σχολείου, ζητώντας τη βοήθειά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης προσέγγισε πέντε παιδιά γύρω στις επτά με επτά και σαράντα πέντε, αφού πρώτα εισήλθε στο προαύλιο του σχολείου. Ζήτησε από τα παιδιά να τον βοηθήσουν να μεταφέρει τα βιβλία, λέγοντας πως έχει τραυματιστεί στο χέρι, και τα δύο αγόρια τον ακολούθησαν.

Η Αστυνομία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για απαγωγή, ενώ έκανε έκκληση στο κοινό εάν γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Λάρνακας 24804024 ή 24804016, με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με την Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

https://twitter.com/Cyprus_Police/status/1044479951871856640

Το μήνυμα του Προέδρου της Κύπρου

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ευχαριστώντας όλες τις Αρχές για την τιτάνια επιχείρηση.

«Συγχαρητήρια στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Δημοκρατίας, για την τιτάνια επιχείρηση αλλά και σε όλους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς», έγραψε στο Twitter ο κ. Αναστασιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Κύπρο: Απαγωγή δύο 11χρονων απ’ το σχολείο