Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια | Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Πρόδρομο Θηβών

LIKE US ON FACEBOOK

Ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Εύβοια τα ξημερώματα της Τρίτης σε πυκνόφυτη και πευκόφυτη δασώδη περιοχή στην Αγριλίτσα. Για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκε το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου. Συναγερμός έχει σημάνει σε τρία χωριά.

Η φωτιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε στις 03:15 τα ξημερώματα της Τρίτης (13.08.2019) σε δασική έκταση ανάμεσα σε Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη, στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά στην Εύβοια

Αμέσως, η Πυροσβεστική έστειλε ισχυρές δυνάμεις στο σημείο της φωτιάς, ενώ χρειάστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις καθώς το μέτωπο είναι μεγάλο.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες, 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ, 4 αεροπλάνα, 2 ελικόπτερα. Συνδράμουν 8 μηχανήματα έργου, 10 υδροφόρες ΟΤΑ.

Η οσμή του καπνού είναι από νωρίς το πρωί ιδιαίτερα έντονη σε πολλές περιοχές της Αττικής, ενώ η Χαλκίδα καλύφθηκε από πυκνό καπνό.

Κατόπιν συντονισμού των δυνάμεων που διευθύνουν το έργο της πυρόσβεσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης των κατοικιών τους σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες.

Ιδιαίτερα στα χωριά Αγριλίτσα και Κοντοδεσπότι έχουν συγκεντρωθεί στις πλατείες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για να μετακινηθούν άμεσα εφόσον χρειαστεί.

Προς το παρόν απ’ τη φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά καίει κοντά στη μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, αλλά κι ανάμεσα στα προαναφερθέντα χωριά.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Πρόδρομο Θηβών

Ισχυρό μέτωπο έχει αναπτυχθεί την τελευταία ώρα στη φωτιά στον Πρόδρομο της Θήβας, καθώς οι τοπικοί ισχυροί άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι και οδηγούν τη φωτιά προς τα όρια της Βοιωτίας με την Αττική.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, «την τελευταία ώρα παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών από αέρος και εδάφους η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο μέτωπο που καίει δασική χαμηλή βλάστηση αλλά και ελιές και κινείται με μεγάλη ταχύτητα και κατεύθυνση στα όρια της Βοιωτίας με την Αττική».

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε πορτοκαλί συναγερμό (κατηγορία κινδύνου 4) βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος, Βοιωτία, Φθιώτιδα)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved