Μεγάλη φωτιά στη Σάμο | Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

LIKE US ON FACEBOOK

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στη Σάμο και συγκεκριμένα στην περιοχή Μεσόκαμπος. Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο ξενοδοχεία, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου του νησιού στον «ΣΚΑΪ».

Αυτή τη στιγμή, η φωτιά στη Σάμο εντοπίζεται από την πάνω πλευρά του κεντρικού δρόμου του Μεσόκαμπου που οδηγεί σε Γλυκόριζα και Πυθαγόρειο. Η κατεύθυνσή της πυρκαγιάς είναι προς το πυκνό δάσος και το βουνό όπου βρίσκονται οι ανεμογεννήτριες, που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και γι’ αυτό υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση.

Στο σημείο αρχικά έφτασαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ λίγο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμουν επίσης 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα.

Η Πυροσβεστική ενημέρωσε όσους διαμένουν σε δύο ξενοδοχεία στην περιοχή του Μεσόκαμπου, στα ξενοδοχεία «Proteas» και «Κανίστρα», να είναι σε ετοιμότητα εάν χρειαστεί να μετακινηθούν, ενώ απ’ την Υπηρεσία τονίζουν ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τα ξενοδοχεία.

Βίντεο απ’ τη φωτιά στη Σάμο

Σε δηλώσεις του στον «ΣΚΑΪ», ο δήμαρχος του νησιού Χριστόδουλος Σεβαστάκης, ανέφερε ότι εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ξενοδοχεία, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, μιλώντας στον «Ant1», δήλωσε ότι η φωτιά δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι σε δύσκολο σημείο, καθώς είναι σε τουριστική περιοχή με ξενοδοχεία:

Είναι στην πλέον τουριστική περιοχή της Σάμου, το Πυθαγόρειο, και κοντά σε περιοχές που υπάρχουν ξενοδοχεία. Ήδη από τις 5 το απόγευμα εκκενώσαμε πέντε ξενοδοχεία, δύο γιατί πλησίασε κοντά η φωτιά, άλλα τρία προληπτικά. Τώρα αυτή τη στιγμή η φωτιά δεν απειλεί ούτε σπίτια, ούτε ξενοδοχεία, είναι σε ένα λόφο

Συγκεκριμένα, η ετοιμότητα των πελατών του ξενοδοχείου «Κανίστρα» έληξε, καθώς η φωτιά απομακρύνθηκε πολύ απ’ το σημείο, ενώ σε εξέλιξη είναι αυτή για το ξενοδοχείο «Πρωτέας». Παράλληλα, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση περίπου 180 τουριστών από άλλα τρία ξενοδοχεία: 13 πελάτες απομακρύνθηκαν με χρήση πλωτών μέσω του Λιμενικού απ’ το ξενοδοχείο «Μαρίτσα» και οι άλλοι με λεωφορεία από τα ξενοδοχεία «Γλυκόριζα» και «Πρινσέσα». Οι ίδιοι μεταφέρθηκαν στο νέο δημαρχιακό μέγαρο και το κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου.

Διαβάστε ακόμη:

Πού έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές | Συναγερμός για κίνδυνο πυρκαγιάς και την Κυριακή

Photo: Facebook/Samos24.gr

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved