Μεγάλες αλλαγές στον στρατό | Για ποιους μειώνεται η θητεία σε Αεροπορία και Ναυτικό;

LIKE US ON FACEBOOK

Αλλαγές έρχονται στη θητεία των φαντάρων, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να φέρνει νομοσχέδιο που μειώνει τη θητεία σε Αεροπορία και Ναυτικό για πολύτεκνους.

Πλέον, η θητεία σε Αεροπορία και Ναυτικό θα είναι μειωμένη και συγκεκριμένα θα διαρκεί 9 μήνες για όλους τους αδελφούς και όχι μόνο για τον πρώτο από οικογένεια με τρία ή τέσσερα αδέλφια.

Παράλληλα, μειώνεται στους 8 μήνες η θητεία και για το Στρατό Ξηράς για την ίδια κατηγορία ατόμων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε πως στις διατάξεις τού υπό διαβούλευση νομοσχεδίου προβλέπονται, ακόμη, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους, ενώ μειώνεται το όριο ηλικίας για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Αναφορικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία ο κ. Ρήγας τόνισε «πως αποτελούν μια πρακτική δοκιμασμένη στο χρόνο με θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο κλίματος, αλλά και πρακτικών».

Κληθείς ν’ απαντήσει σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κατάσταση στις εταιρείες της εγχώριας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας ο κ. Ρήγας σχολίασε πως η Κυβέρνηση τις παρέλαβε σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης και απαξίωσης, αλλά κατάφερε να τις διασώσει, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσλήψεων, αφού όμως πρώτα λυθούν πολλά συσσωρευμένα προβλήματα.

Τέλος, ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι με την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη στενών σχέσεων στρατιωτικής συνεργασίας και προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Εκρήξεις στο Κιλκίς σε στρατιωτική άσκηση

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved