Μεγάλες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας όπως δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, δηλώνοντας πως θα υπολογίζονται με βάση την αξία του οχήματος.

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας από τη νέα χρονιά που αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο που υπολογίζονται και να προκαλέσει νέο “πονοκέφαλο” για τους ιδιοκτήτες ΙΧ.

Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας θα ξεκινήσουν με τη νέα χρονιά και ο υπολογισμός τους θα γίνεται με βάση την αξία του οχήματος, όπως δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας στο ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, υποστήριξε ότι εξετάζονται αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας από το 2019.

Όπως ανέφερε σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργείου εκτός από τα περιβαλλοντικά κριτήρια, θα λαμβάνονται υπόψη τόσο η αξία, όσο και η παλαιότητα του οχήματος.

Ερωτηθείς αν τα τέλη κυκλοφορίας θα συνδεθούν με την κατάσταση των δρόμων δήλωσε πως «το οδικό δίκτυο έχει βελτιωθεί σημαντικά, όχι όμως και στους επαρχιακούς δρόμους», ενώ επέρριψε στην τοπική αυτοδιοίκηση τη συντήρησή των επαρχιακών δρόμων.

Χρηματοδοτούνται οι δήμοι για να κάνουν τοπικά έργα, κι εκείνοι πρέπει να σχεδιάσουν πού θα τα διαθέσουν. Κάθε χρόνο δίνουμε χρήματα για οδικά έργα

Έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα…

Σύμφωνα με τη ρύθμιση θα ισχύσει ότι όσο περισσότεροι είναι οι μήνες εντός των οποίων θα κυκλοφορήσουν τα ΙΧ, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ποσό που θα πρέπει να πληρώνει ο ιδιοκτήτης.

  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας
  • Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2017, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους, συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Οι παραπάνω τρεις επιλογές θα είναι δεσμευτικές και δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής άλλου χρονικού διαστήματος πέραν όσων ρητά αναφέρονται στη διάταξη.

Διαβάστε περισσότερα:

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα | Όσα πρέπει να ξέρεις

Photo unplash/Nabeel Syed