Μέχρι Νίκαια το Μετρό τον Ιούνιο | Οι τρεις νέοι σταθμοί

LIKE US ON FACEBOOK

Τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό θα δοθούν στην κυκλοφορία τον Ιούνιο, οι οποίοι αποτελούν μέρος της επέκτασης της γραμμής 3 προς τον Πειραιά.

Θα φτάνει μέχρι Νίκαια το Μετρό τον Ιούνιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο θα δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί, στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια μαζί με το δίκτυο που θα εξυπηρετούν χιλιάδες επιβάτες των δυτικών συνοικιών του Πειραιά καθημερινά. Το υπόλοιπο τμήμα της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό θέατρο Πειραιά θα παραδοθεί περίπου σε δυο χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Μυλόπουλου, μέχρι το Καλοκαίρι θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή.

Τονίζεται πως στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η ημερομηνία για τις προσφορές των τριών ομίλων που έχουν προεπιλεγεί και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης. Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές, τότε ο ανάδοχος θα ανακηρυχθεί μέσα στο Καλοκαίρι.

Τι θα γίνει με το Μετρό στα Εξάρχεια

Ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό εξήγησε πως σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου κατέληξαν σε λύση για το θέμα του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων. Δηλαδή, αποφασίστηκε να παραμείνει ο Σταθμός στην πλατεία αλλά οι είσοδοί του να είναι στους γύρω δρόμους για να μην χαλάσει ο χαρακτήρας της πλατείας. Μια από τις εισόδους θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για το λόγο αυτό ο Σταθμός θα έχει το όνομα «Εξάρχεια-Αρχαιολογικό Μουσείο».

Την Άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες (μεταφορά δικτύων κλπ) για τις οποίες θα υπάρξει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής. Κορίνα Κρέτσου, στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη. Ανάλογη χρηματοδότηση θα υπάρξει και για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μυλόπουλου, το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό -από το Γουδή στο Μαρούσι- σχεδιάζεται να επεκταθεί δυτικά και να φθάσει στην Πετρούπολη.

«Άμεσα η Αττικό Μετρό θα προκηρύξει μελέτη από την οποία θα προκύψει προς ποιές συνοικίες της πρωτεύουσας είναι απαραίτητο να γίνουν επεκτάσεις του δικτύου», είπε, τέλος, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Διαβάστε ακόμα:

Εισιτήρια στα ΜΜΜ με βάση την απόσταση | Οι 5 ζώνες της Αττικής

Photo: Nick Paleologos / SOOC
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved