Πτήση τρόμου στην κυριολεξία έζησαν οι επιβάτες του Airbus της KLM, το οποίο έφτασε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ με συνοδεία F-16, μετά από συμπλοκή επιβάτη με το πλήρωμα.

Ολλανδικά F-16 χρειάστηκαν να συνοδεύσουν μέχρι και την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ ένα Airbus της KLM.

Πιο συγκεκριμένα, το αεροσκάφος έκανε την πτήση από Άμπου Ντάμπι-Άμστερνταμ, όταν ένας 29χρονος Αμερικανός επιβάτης έγινε ξαφνικά επιθετικός, τη στιγμή που του ζητήθηκε να επιστρέψει στο κάθισμά του.

Τότε ξεκίνησε να ουρλιάζει και να χτυπά τους γύρω του κατά τη διάρκεια που το αεροσκάφος ήταν σε γερμανικό εναέριο χώρο. Το πλήρωμα, με τη βοήθεια από τους επιβάτες, κατάφεραν να τον ηρεμήσουν, ενώ αρκετοί ήταν οι επιβάτες που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε, ο 29χρονος συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε κλινική για ψυχιατρική αξιολόγηση, ενώ σύμφωνα με την ολλανδική Telegraph ο άνδρας ήταν μεθυσμένος και υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Μάλιστα, μια αεροσυνοδός σε δηλώσεις της ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Αμερικανός επιβάτης σηκώθηκε και άρχισε να περπατάει ανησυχητικά: «Αρχικά τον πήγαμε πίσω στο κάθισμά του, αλλά λίγο μετά άρχισε να ουρλιάζει και να χτυπά άγρια τους γύρω του», ενώ η ίδια συμπλήρωσε ότι οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν:

Η συμπεριφορά του ήταν πολύ απειλητική από τη μια στιγμή στην άλλη. Επίσης, δεν ξέρω γιατί. Η πτήση δεν ήταν γεμάτη, υπήρχε αρκετός χώρος, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ χαλαρή

Διαβάστε ακόμη:

Τραγικό λάθος σε πτήση προκάλεσε ματωμένες μύτες και αυτιά στους επιβάτες!

Photo: ASSOCIATED PRESS