Άνοιξε εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, η οποία νωρίτερα το Σάββατο αντιμετώπιζε προβλήματα, καθώς δεν μπορούσε να υποστηρίξει τον όγκο των ανθρώπων που την επισκέπτονταν.

Προσβάσιμη ξανά από το βράδυ του Σαββάτου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται σε έξι βήματα στην ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr, ενώ αυτή θα γίνεται αυτόματα για τους δικαιούχους άνω των 70 ετών που λαμβάνουν σύνταξη ή επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ.

Νωρίτερα, παρόλα αυτά η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων βρισκόταν για αρκετή ώρα εκτός λειτουργίας και οι δικαιούχοι αντιμετώπιζαν προβλήματα με την πρόσβαση.

Τι πρέπει να κάνεις εάν δεν μπορείς να κάνεις την αίτηση; Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@koinonikomerisma.gr.

Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στη σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων.

Σημειώνεται ότι τη διαχείριση της διαδικασίας αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα πραγματοποιεί η ανώνυμη εταιρεία ΗΔΙΚΑ μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο 11131 λειτουργεί τις καθημερινές από τις 7 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι για το 2018, το μέρισμα που δίνεται είναι συνολικού ύψους τουλάχιστον 710 εκατ. ευρώ και το ποσό θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 14 Δεκεμβρίου.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων ανακοίνωσε νωρίτερα και η Έφη Αχτσιόγλου μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

Αξιοποιώντας τις θετικές επιδόσεις της οικονομίας, έχουμε τη δυνατότητα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα με στοχευμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακά κριτήρια. Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία και να υποβάλετε τις αιτήσεις σας

Διάβασε ακόμη πώς θα κάνεις την αίτηση σε 6 βήματα:

Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα | Κάντε την αίτηση σε 6 βήματα

Photo: EUROKINISSI