Με όλους τα έβαλε ο Τραμπ | Γερμανία, Κίνα και Τουρκία στο στόχαστρο του

LIKE US ON FACEBOOK

Με όλους τα έβαλε ο Τραμπ και πιο συγκεκριμένα με τη Γερμανία, την Κίνα και την Τουρκία, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου.

Αρχικά ο Τραμπ τα έβαλε με την πολιτική της Fed, Federal Reserve και την απόφαση η τελευταία να προχωρήσει στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, o πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση της Fed για αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ κάλεσε και τον Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, να «πράξει ό,τι είναι σωστό για τη χώρα».

«Δεν είμαι ενθουσιασμένος με την επιλογή του Πάουελ για αύξηση των επιτοκίων» ανέφερε στη συνέχεια χαρακτηριστικά και απηύθυνε έκκληση στη Fed να «βοηθήσει περισσότερο την οικονομία».

Στη συνέχεια, ο ίδιος δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στη διαμάχη με την Τουρκία, αναφέροντας στο Reuters χαρακτηριστικά ότι: «Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία παραχώρηση στην Άγκυρα».

Ο κ. Τραμπ επισήμανε ακόμη ότι δεν τον ανησυχεί αν οι νέες κυρώσεις στα τουρκικά προϊόντα θα πλήξουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

«Νομίζω ότι είναι πολύ λυπηρό αυτό που κάνει η Τουρκία. Κάνουν ένα φρικτό λάθος. Δεν θα υπάρξουν παραχωρήσεις» επανέλαβε, ενώ σχετικά με την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ο ίδιος πρόσθεσε ότι:

Εγώ τήρησα τη δική μου πλευρά της συμφωνίας. Ανέμενα ότι ο Ερντογάν θα κάνει το ίδιο

Από τα πυρά του Τραμπ δεν ξέφυγε όμως ούτε και η Κίνα, αλλά ούτε και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τους οποίους κατηγόρησε χειραγώγηση των νομισμάτων τους.

«Νομίζω ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της. Το πιστεύω απολύτως. Και πιστεύω ότι και το ευρώ χειραγωγείται» ανέφερε στην ίδια συνέντευξη στο Reuters ο Ντόναλντ Τραμπ, που φαίνεται να «ρίχνει» κι άλλο λάδι στη φωτιά στην ένταση με την Κίνα, αλλά και τους Ευρωπαίους, παρά την συμφωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να παγώσουν οι δασμοί.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες απ’ την WSJ αναφέρουν ότι o Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα την επιβολή νέων δασμών σε κινεζικές εισαγωγές.

Αναφορικά με την Ευρώπη, τα μέτρα του προέδρου στρέφονται κυρίως κατά της Γερμανίας, η οποία ετοιμάζεται να παρουσιάσει και για φέτος, το υψηλότερο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη:

«Όχι» από τις ΗΠΑ στα ανταλλάγματα που ζητάει η Τουρκία για τον Αμερικανό πάστορα

Photo: AP Photo/Evan Vucci
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved