Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί και τρέχει στα super market, προκειμένου να αγοράσει τρόφιμα και είδη υγιεινής. Αυτό  έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές και συνωστισμός. Με κάρτα εισόδου στα super market, τι αλλάζει από σήμερα. 

Παρ’ όλο που σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις υπάρχει επάρκεια σε τρόφιμα και διάφορα είδη, ο κόσμος έχει πανικοβληθεί και τρέχει να αγοράσει ένα σωρό τρόφιμα και προϊόντα.

Γι’ αυτό κι από σήμερα με κάρτα εισόδου στα super market, θα μπορούν οι πολίτες να εισέρχονται σε αυτό και να κάνουν τα ψώνια τους. Κανείς δεν θα μπορεί να μπαίνει χωρίς την κάρτα, ενώ αναλόγως τα τ.μ. , θα γίνεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων δεκτός.

«Σε εφαρμογή των μέτρων του Υπουργείου Ανάπτυξης θα υπάρχει αριθμημένη κάρτα εισόδου και διαίρεση των τετραγωνικών. Δε θα μπορεί να μπαίνει κανένας πελάτης χωρίς την κάρτα. Την κάρτα θα την αφήνει στην έξοδο του καταστήματος. Όλα τα ράφια είναι εντελώς γεμάτα αυτά και με τα αντισηπτικά που είναι ο κωδικός με την μεγαλύτερη πίεση δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται αποφυγή συνωστισμού. Οι κανόνες να τηρηθούν, επάρκεια υπάρχει, η μάχη για να κερδηθεί πρέπει ο καθένας να καταλάβει τι κάνει», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως οι καταστηματάρχες οφείλουν να δηλώσουν το απόθεμα που διαθέτουν.

«Θα κατάσχονται όσες δε δηλωθούν και αν δεν δικαιολογείται η τιμή τους τα πρόστιμα εξοντωτικά, κυρίως σε αθέμιτο κέρδος», πρόσθεσε.

Ουσιαστικά η απόσταση ανάμεσα σε δύο άτομα θα πρέπει να είναι το λιγότερο δύο μέτρα.

Πώς θα λειτουργήσουν πλέον τα super markets

  • Επίβλεψη για την αποφυγή του συνωστισμού στις εισόδους.
  • Ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα.
  • Λειτουργία και τις Κυριακές, μόνο για την παράδοση κατ’ οίκον ηλεκτρονικών παραγγελιών των καταναλωτών, ενώ επιτρέπεται ο ανεφοδιασμός τους όλο το 24ώρο.
  • Στις εισόδους υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει συσκευή με απολυμαντικό/αντισηπτικό υγρό για ελεύθερη χρήση του από τους καταναλωτές.
  • Όλοι οι χώροι θα πρέπει να απολυμαίνονται και να αερίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, να σημειωθεί πως γάντια προστασίας θα για κάθε συναλλαγή θα χρησιμοποιούνται σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής, μετά από πρωτοβουλία της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών να διαθέσει δωρεάν γάντια προς τους καταναλωτές, αμέσως μόλις οι τελευταίοι κατευθυνθούν σε κάποιο πάγκο και ετοιμάζονται να διαλέξουν τα προϊόντα, τα οποία επιθυμούν να αγοράσουν.

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΕΛΤΑ;

Με επίσημη ανακοίνωσή τους, τα ΕΛΤΑ ενημερώνουν πως από σήμερα Δευτέρα μέχρι νεωτέρας θα λειτουργούν κατά ίδιο τρόπο με τα super market, δηλαδή ένας πελάτης ανά 10 τμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  • Η είσοδος των πελατών στα ταχυδρομικά καταστήματα θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου (ένας πελάτης κάθε 10τμ) με μέγιστο αριθμό πελατών σε αναμονή, τα 3 άτομα. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.
  • Οι παραδόσεις συστημένων, μικροδεμάτων και δεμάτων, οι εισπράξεις αντικαταβολής, οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων και όλες οι συναλλαγές με τους ταχυδρόμους και τους διανομείς του ομίλου ΕΛΤΑ θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του κτηρίου του παραλήπτη (κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου), σε ανοικτό χώρο, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ για την υπογραφή θα χρησιμοποιούνται τα μέσα (στυλό) του πελάτη.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτα μέτρα για τα σύνορα και τις μετακινήσεις στο εξωτερικό | Τι συμβαίνει με την Εκκλησία;

Photo: Eurokinissi