Ένα μικρό παράθυρο για μη περικοπές στις συντάξεις άφησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Καλή η πρόοδος στην Ελλάδα», λέει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξει οριστική απόφαση για τις περικοπές στις συντάξεις με τον κ. Τσίπρα να αφήνει υπονοούμενα πως ίσως δεν υπάρξουν περικοπές.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Bloomberg επισήμανε πως η ευθύνη για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι ανήκει πλέον στην Κυβέρνηση.

«Είναι δική μας υπόθεση με ποια μέσα θα φθάνουμε τους στόχους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος και στον στόχο των  πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%.

Από το Μέγαρο Μαξίμου έχει γίνει σαφές πως η Κυβέρνηση εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για το πώς θα διαχειριστεί τις περικοπές στις συντάξεις.

Το σημαντικό για το τέλος του προγράμματος είναι ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται σε αυτούς τους στόχους και πλέον η ευθύνη είναι στους Ελληνες, σε εμάς ή όποια εκλεγμένη κυβέρνηση, να αποφασίσουμε τα μέσα με τα οποία θα τους πετύχουμε. Θα κάνω ό,τι μπορώ προκειμένου η Ελλάδα να μην επιστρέψει στην τραγική περίοδο

Ρέγκλιγκ: Καλή η πρόοδος στην Ελλάδα

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, χαρακτήρισε «καλή» την πρόοδο στην Ελλάδα, δηλώνοντας πως, όπως έχει προγραμματιστεί, τον Αύγουστο η χώρα θα εξέλθει από το πρόγραμμα.

Σε συζήτηση με τον Γερμανό οικονομολόγο Γιούργκεν Σταρκ και το στέλεχος του CSU Τέο Βάιγκελ, η οποία δημοσιεύθηκε στη γερμανική Die Zeit, ο κ. Ρέγκλινγκ επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια υλοποιήθηκαν μεταρρυθμίσεις παντού στην Ευρώπη, στην Ισπανία, την Πορτογαλία,την Ιρλανδία, τη Γαλλία, καθώς και την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ESM, τόνισε πως εκτός από την περίοδο που ήταν ΥΠΟΙΚ ο Γιάννης Βαρουφάκης, η Ελλάδα προχωρά στις μεταρρυθμίσεις μέσα στα τελευταία 8 χρόνων.

«Τότε έγινε ένα βήμα πίσω, τώρα σημειώνουν καλή πρόοδο», διευκρίνισε ο επικεφαλής του ESM.

Θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το τελευταίο πρόγραμμα προσαρμογής όπως έχει προγραμματιστεί, τον Αύγουστο. Ως εκ τούτου, όλες οι χώρες εγκαταλείπουν το ταμείο διάσωσης

Διαβάστε επίσης:

Θα υπογράψει ο Τσίπρας διμερή συμφωνία με τη Μέρκελ;