Με απόφαση ΕΣΡ διακόπτεται η μετάδοση του Epsilon

LIKE US ON FACEBOOK

Σε αναστολή επήλθε η μετάδοση του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού A Epsilon της Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, μετά από παρέμβαση και εντολή του ΕΣΡ (Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης).

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση πάρθηκε αφού κρίθηκε ότι το κανάλι μετέδωσε παράνομα τηλεοπτικό πρόγραμμα εκτός της προβλεπόμενης από το νόμο περιφερειακής ζώνης. Έτσι, διακόπτεται η μετάδοση του Epsilon.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, ότι το Epsilon θα σταματήσει τις τηλεοπτικές μεταδόσεις για μία εβδομάδα, δηλαδή από τις 13 Μαΐου 2019 έως και τις 19 Μαΐου 2019.

Το ΕΣΡ καλεί παράλληλα, τη διοίκηση του καναλιού που διαχειρίζεται η Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ «για την απουσία αυτονόμου προγράμματος και την συνολική ανάθεση της παραγωγής και της διαχείρισης του προγράμματος αυτού σε τρίτους φορείς».

Να υπενθυμίσουμε, ότι και στο παρελθόν η μετάδοση του καναλιού είχε σταματήσει για μία ημέρα, λόγω του προσβλητικού λόγου που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά “‘Αντε γεια” ενάντια του παίκτη μπάσκετ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, Θανάση Αντετοκούμπο. Συνεπώς, εξαιτίας της μετάδοσης ρατσιστικού λόγου και της χαμηλής ποιότητας προγράμματος, είχαν επιβληθεί στον ίδιο σταθμό, δύο πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ συνολικά. Για το μικρό ύψος των προστίμων εκτιμήθηκε το γεγονός πως ο τηλεοπτικός σταθμός, είχε δείξει έμπρακτη μεταμέλεια, αφού διέκοψε άμεσα τη μετάδοση της εκπομπής.

Ολοένα και περισσότερα πρόστιμα πέφτουν απ’ το ΕΣΡ αφού και η εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη δεν θα προβλήθηκε για τρεις ημέρες, στις 19, 20 και 21 Μαρτίου. Ο λόγος πίσω από την απόφαση του ΕΣΡ για την προσωρινή διακοπή αφορούσε την υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο και ο τρόπος που η υπόθεση αυτή προβλήθηκε από την εκπομπή.

Το πρόστιμο που έπρεπε να πληρώσει η εταιρία Νέα Τηλεόραση ΑΕ, ιδιοκτήτρια εταιρία του Star ανήλθε στα 100.000 ευρώ. Αυτό ήταν το δεύτερο πρόστιμο από το ΕΣΡ στο Star μέσα σε λίγους μήνες, καθώς ο σταθμός είχε «τιμωρηθεί» με πρόστιμο 20.000 ευρώ για το GNMT, αφού το ΕΣΡ έκρινε πως υπάρχει υποβάθμιση του προγράμματος, ενώ όπως είχε επισημάνει θα πρέπει να μεταδίδεται με την ένδειξη «απαραίτητη η γονική συναίνεση».

Δες και αυτό:

Τι θα αλλάξει στις σημάνσεις των τηλεοπτικών προγραμμάτων

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved