Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στην Κύπρο μετά τη δολοφονία του άτυχου ζευγαριού στο σπίτι τους στο Στρόβολο της Λευκωσίας. Οι μαρτυρίες και οι έρευνες.

Το ζευγάρι στην Κύπρο βρέθηκε δολοφονημένο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Τα θύματα είναι ένας εκπαιδευτικός και η σύζυγός του, τραπεζική υπάλληλος. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο θάνατος των δύο ατόμων προκλήθηκε από 40 μαχαιριές.

Η τοπική Αστυνομία ανέφερε επίσης νωρίτερα πως τα θύματα έφεραν θανάσιμα τραύματα από μαχαίρι.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι Αρχές κλήθηκαν απ’ τους γείτονες απ’ τους οποίους ο 15χρονος θετός γιος του ζευγαριού ζήτησε βοήθεια.

Ο 15χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς πως είδε δύο άτομα με κουκούλες να μπαίνουν στο σπίτι ενώ πρόσθεσε πως του είπαν να μην φοβάται καθώς δεν θα τον πείραζαν.

Σημειώνεται, πάντως, πως η αστυνομία δεν εντόπισε ίχνη διάρρηξης στο σπίτι ενώ δεν έχει εντοπιστεί και το φονικό μαχαίρι.

Προς το παρόν οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω απ’ την πληροφορία ότι οι βιολογικοί γονείς εντόπισαν τον 15χρονο, τον οποίο το άτυχο ζεύγος είχε ορίσει πρόσφατα ως γενικό του κληρονόμο.

ζευγάρι στην Κύπρο

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως 60χρονος έφερε 25-30 μαχαιριές από το λαιμό, μέχρι τα πόδια, ενώ η γυναίκα έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στον λαιμό και τον θώρακα.

Ως αιτία θανάτου αναφέρεται το «αιμορραγικό σοκ από πολλαπλά θλαστικά τραύματα, από νύσσον και τέμνον όργανο».

To κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης αλλά και τα υπόλοιπα κλειστά κυκλώματα που βρίσκονται στην περιοχή αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στο στυγερό έγκλημα που έχει συγκλονίσει την Κύπρο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε:

«Η Αστυνομία εξετάζει εγκληματική ενέργεια και ότι υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι. Η σκηνή έχει ήδη αποκλειστεί. Παραλαμβάνονται τεκμήρια και βεβαίως άρχισε από την πρώτη στιγμή να διερευνά αυτή την σοβαρή υπόθεση.

Στη βάση κάποιων πληροφοριών εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως θα προχωρήσουν οι ανακριτές ώστε να γίνουν όλες οι εξετάσεις και οι ενέργειες για την αξιολόγηση και των τεκμηρίων.

Έχει γίνει επίσης αυτοψία από ιατροδικαστή. Στη βάση της εξέτασης της σκηνής και της παραλαβής τεκμηρίων, τουλάχιστον προκαταρκτικά, υπάρχουν κάποιες αρχικές ενδείξεις.

Σε τέτοιες περιπτώσεις όταν διερευνάται μια τέτοια υπόθεση προχωρούμε έτσι ώστε στη βάση μαρτυριών και της αξιολόγησης καταθέσεων που άρχισαν να λαμβάνονται να προχωρήσει η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης».