Η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου φέρεται να εξελίσσεται σε κόντρα μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ, μετά και την απόρριψη του σχετικού προσχεδίου από την Ιερά Σύνοδο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, έντονη είναι η κριτική που ασκείται στη Νέα Δημοκρατία, τη στιγμή που παρέχεται στήριξη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας.

Η ανακοίνωση Μαξίμου κατά ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Η ΝΔ προχώρησε χθες σε μια πρωτοφανή, άδικη, αλλά και ανόσια επίθεση κατά του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως και επισήμως για “συναλλαγή” με τον πρωθυπουργό», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι:

Αλήθεια τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης όταν κατηγορεί για συναλλαγή έναν ιεράρχη, που στη μακρά διαδρομή του υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία και κέρδισε τον σεβασμό του λαού

Στην ίδια ανακοίνωση, το Μαξίμου διερωτάται ακόμη: «Ποια μικροκομματική τύφλωση τον οδηγεί να σύρει στο εδώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκοπο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό» για να καταλήξει μετά να χαρακτηρίσει υποκριτές όσους διασύρουν τον Αρχιεπίσκοπο.

Αναρωτιόμαστε πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι όσοι γύρω του ομνύουν δήθεν στην Ορθοδοξία, αλλά δεν διστάζουν να διασύρουν έναν άξιο λευίτη της. Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη Συμφωνία και να αποχωρήσουν οι κληρικοί από το δημόσιο και στην θέση τους να ανοίξουν 10.000 θέσεις.

Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται μάλιστα μετά και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να απορρίψει την αποχώρηση των κληρικών από το μισθολόγιο του δημοσίου.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η Νέα Δημοκρατία μίλησε για «φιάσκο», ενώ κατήγγειλε ότι «φαίνεται πως υπήρξε μια προσωπική συνεννόηση, για να μην πούμε συναλλαγή, η οποία δεν γίνεται αποδεκτή».

Διαβάστε ακόμη:

Η Κυβέρνηση προχωρά στη Συμφωνία με την Εκκλησία | Τα επόμενα βήματα

Photo: Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ