«Εκμεταλλεύτηκε τον πόνο από την απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας», σχολιάζει το Μαξίμου για τον Μητσοτάκη μετά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο ίδιος και τις επιθέσεις που εξαπέλυσε προς τον Πρωθυπουργό.

«Σε μία συνέντευξη όπου ο κ. Μητσοτάκης φαινόταν να διαβάζει τις απαντήσεις που του είχαν ετοιμάσει οι επικοινωνιολόγοι του, επιχείρησε για άλλη μία φορά να βγάλει πολιτική υπεραξία, εκμεταλλευόμενος τον πόνο από την απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας», ήταν το σχόλιο του Μαξίμου για τον Μητσοτάκη.

Δεν μπορεί, όμως, οι ανθρώπινες ζωές να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Οι πολίτες κρίνουν και τους κρίνοντες

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο Κοντονής

O υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής ζήτησε να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί όλα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες.

Η εισαγγελέας Β. Γνεσούλη που διενεργεί την ερευνά αναμένεται να καλέσει όχι μόνο ιδιοκτήτες προκείμενου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές άδειες αλλά και αρμοδίους από την πολεοδομία που θα κληθούν να απαντήσουν αν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής στην εισαγγελική λειτουργό έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, ο ΓΓ. Πολίτικης Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κληθεί ο δήμαρχος Πεντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημ. Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να λάβει κλήση και ο Δημήτρης Μπαλτάκος επικεφαλής της ομάδας Ο.Υ.Κ.

Για Τετάρτη κλήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα που αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικης Πέτρο Φιλίππου.

Μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των αρμοδίων, θα καταθέσουν και οι συγγενείς των θυμάτων. 

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία του Δημάρχου Ραφήνας για πλαστά έγγραφα

Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ