«Μαύρο» στο Mega με απόφαση ΕΣΡ

LIKE US ON FACEBOOK

«Μαύρο» στο Mega με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από τα γραφεία του ΕΣΡ.

«Μαύρο» στο Mega με απόφαση ΕΣΡ ενώ αναμένεται να σταματήσει η εκπομπή σήματος.

Τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αφού μελέτησαν τα επιχειρήματα του νομικού τμήματος του σταθμού, διαπίστωσαν ότι το βασικό επιχείρημα του Mega, πως πλέον θεωρείται θεματικό κανάλι, δεν υφίσταται.

Το ΕΣΡ αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο «Mega Channel» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του

Αναλυτικά οι ψήφοι ήταν 6 υπέρ και 3 κατά, και το ΕΣΡ αποφάσισε πως πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία του, καθώς κρίθηκε πως ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ 10 του Ν.4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός.

Αναλυτικά όλη η απόφαση του ΕΣΡ:

Οι εργαζόμενοι του Mega συγκεντρώθηκαν έξω απ’ τα γραφεία του ΕΣΡ από νωρίς το πρωί της Τρίτης καθώς περίμεναν την απόφαση για το αν τελικά θα κλείσει το κανάλι, ενώ δήλωσαν πως θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Να σημειώσουμε πως τη Δευτέρα η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ κατέθεσε υπόμνημα 40 σελίδων με στόχο ν’ αποφευχθεί το «μαύρο» και να μετατραπεί ο σταθμός από ενημερωτικός σε θεματικός.

Η αρχή του τέλους…

Μετά από 27 χρόνια απ’ το πρώτο δελτίο ειδήσεων του Mega, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 εκφωνήθηκε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων του καναλιού,απ΄τη Μαρία Σαράφογλου.

29 χρόνια πριν, στις 20 Νοεμβρίου 1989, εκφωνήθηκε το πρώτο δελτίο ειδήσεων απ’ την Λιάνα Κανέλλη. 

Κατά την κατάθεση φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΕΣΡ, οι μέτοχοι του Mega αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο το κανάλι στον “αέρα”. Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι απέστειλαν επιστολή στις τράπεζες για να τις ενημερώσουν πως δεν θα προχωρήσουν σε εξυγίανση της εταιρείας (με υπαγωγή στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα) και δεν θα συμμετάσχουν στον αδειοδοτικό διαγωνισμό.

Στις 11 Ιανουαρίου του 2017, οι εργαζόμενοι του Mega έβγαλαν έκτακτο δελτίο μετά την απόφαση των μετόχων του καναλιού να μη συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αντιδρώντας έτσι στη σχετική απόφαση.

«Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε το κανάλι ζωντανό επί 21 μήνες, απαιτούμε να καταβάλουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων», έγραφε η κάρτα με την οποία ξεκίνησε το δελτίο.

Photo: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved