Ματαιώθηκε η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους λόγω κορονοϊού.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για λόγους δημόσιας υγείας αποφάσισε να ματαιώσει την Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους.

Gepostet von Hellenic Olympic Committee am Donnerstag, 12. März 2020

Σημειώνεται πως η ματαίωση της Λαμπαδηδρομίας ανακοινώθηκε απ’ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά την κοσμοσυρροή στη Σπάρτη για την αφή του βωμού από τον Gerard Butler.

Ο διάσημος ηθοποιός άναψε το βωμό, φωνάζοντας τη διάσημη κραυγή του ως «Λεωνίδας» από την ταινία «300»: «This is Sparta».

https://www.facebook.com/HellenicOlympicCommittee/videos/135413824557601/

Όπως ενημερώνει η ΕΟΕ, η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

«H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».

H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά…

Gepostet von Hellenic Olympic Committee am Freitag, 13. März 2020

Η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ήταν έτοιμη να μεταβεί στο Ναύπλιο, όπου θα έτρεχε ως λαμπαδηδρόμος, στέλνει το δικό της σημαντικό μήνυμα μετά την ανακοίνωση της ΕΟΕ για την ματαίωση της λαμπαδηδρομίας:

Photo: EUROKINISSI