Μαρτυρικές οι τελευταίες ώρες της Βιολόγου | Τι ζητά η Αμερικανική πρεσβεία

LIKE US ON FACEBOOK

Εγκληματική ενέργεια φαίνεται πως είναι ο θάνατος της Αμερικανίδας Βιολόγου στην Κρήτη, ο οποίος όπως έδειξε η νεκροψία οφείλεται σε ασφυξία.

Ο θάνατος της Αμερικανίδας Βιολόγους παραμένει ένα μυστήριο. Πώς, ποιος ή ποιοι και γιατί; Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα ενώ ο γρίφος μάλλον θα λυθεί το γρηγορότερο.

Οι αρχές ξεψαχνίζουν τα στοιχεία που έχουν διαθέσιμα προκειμένου να φτάσουν στον δράστη ή τους δράστες της Σουζάν Ήτον. Λίγες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές και η Αστυνομία προβαίνει στις βασικές ενημερώσεις, ωστόσο σύμφωνα με πηγές η άτυχη 60χρονη γυναίκα πιθανότατα βασανίστηκε πριν τον ασφυκτικό θάνατο της, όπως αποκαλύφθηκε από την πολύωρη εξέταση της σορού της από τους ιατροδικαστές Κρήτης.

Όπως έγραψε το cretalive, ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, όπως και δείγμα DNA, τα αποτελέσματα των οποίων εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στη διαλεύκανση του εγκλήματος.

Την ίδια στιγμή, ξεκίνησαν αμέσως και οι πρώτες δειγματοληψίες γενετικού υλικού από υπόπτους που προσήχθησαν, για να συγκριθεί σε περίπτωση που το DNA του δολοφόνου βρεθεί και απομονωθεί. Η δολοφονία δεν έγινε στο σπήλαιο αλλά η γυναίκα μεταφέρθηκε εκεί από τους δράστες προκειμένου μάλλον να μη τη βρουν.

Το δεδομένο αυτό φάνηκε εξαρχής από την αυτοψία που έγινε, τη θέση του σώματος, αλλά και από άλλα δεδομένα που προέκυψαν από τη νεκροψία- νεκροτομή. Αυτό που παραμένει ένα από τα πολλά ζητούμενα είναι να διαπιστωθεί το δρομολόγιο που ακολούθησε, φεύγοντας από το Κολυμπάρι.

Ενημέρωση ζητά η Αμερικανική πρεσβεία

Απ’ τη μεριά της, η Αμερικανική πρεσβεία ζητά διαρκή και πλήρη ενημέρωση απ’ τις ελληνικές Αρχές σχετικά με το ζήτημα, ενώ κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρις» στα Χανιά βρέθηκαν δύο στελέχη των αμερικανικών διωκτικών Αρχών, οι οποίοι είχαν συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαφάνιση και ο θάνατός της Σούζαν Ήτον υπήρξε κεντρικό θέμα σε διεθνή- κυρίως αμερικανικά- μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN, το NBC κ.α.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved