Μαρτυρία απ’ τη Συρία που ανατριχιάζει: «Αναπνέαμε την οσμή του αίματος»

LIKE US ON FACEBOOK

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία απ’ τη Συρία και τη μικρή Μάσα, όπως περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης με χημικά στην Ντούμα. «Αναπνέαμε την οσμή αίματος» αποκαλύπτει η μικρή Μάσα.

Κι ενώ ο πόλεμος μαίνεται, ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία δεν ανασύρουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, κι ενώ αναμένουμε και την απάντηση της Μόσχας, ξεχνάμε μάλλον την κατάσταση αυτών των ανθρώπων. Συγκλονιστική η μαρτυρία απ’ τη Συρία, όπως έζησε την επίθεση η 7χρονη Μάσα.

Οι μαρτυρίες από Συρία και τη χημική επίθεση στην Ντούμα είναι πραγματικά ανατριχιαστικές. Η μικρή Μάσα, η εικόνα της οποίας έκανε τον γύρο του Διαδικτύου περιγράφει όσα έζησε σε ρεπορτάζ του BBC.

Η μικρή Μάσα περιέγραψε στο BBC όλα όσα έζησε εκείνη και η οικογένειά της κατά τη διάρκεια της επίθεση.

Βρισκόμασταν στη Ντούμα σε ένα υπόγειο κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού. Ξαφνικά έριξαν ένα βαρέλι. Δεν εξερράγη.Έκανε όμως έναν ήχο «φςςςςςς».Μας φωνάζανε «ανεβείτε πάνω, ανεβείτε πάνω!» περιγράφει η Μάσα, έχοντας στο πλευρό την μητέρα της.

Ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο και έπεσα κάτω. Δεν μπορούσα να αντέξω. Η μητέρα μου έλεγε στον θείο μου: ‘Η κόρη μου, η κόρη μου, η κόρη μου΄ Ο θείος μου ήρθε και με πήρε. Μου έφερε ένα βρεγμένο ρούχο και με πήγε πάνω. Το ιατρείο ήταν στο τέλος του τούνελ. Ήρθαν τρεις γιατροί. Ένας μετέφερε εμένα και ο άλλος την αδερφή μου και έτρεχαν

Όπως περιέγραψε η μικρή τους έριξαν νερό και μετά τους έκαναν μια ένεση. Μας πήγανε στο πρώτο ιατρείο, μας ξάπλωσαν στο έδαφος και μας έριχναν νερό και μετά μας μια έκαναν μια ένεση.

Όταν πέσαμε για ύπνο τα αεροπλάνα έριξαν βόμβες και μας σκέπασε η σκόνη. Ξανακατεβήκαμε στο υπόγειο και είδαμε να μεταφέρουν νεκρούς. Αντί για αέρα, αναπνέαμε την οσμή του αίματος…

Ο πόλεμος, οι βομβαρδισμοί είναι η καθημερινότητά τους εδώ και 7 χρόνια. Μια καθημερινότητα εφιαλτική και οι ίδιοι είναι παγιδευμένοι, είναι καταδικασμένοι..

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved