Ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας, αφού 18.750 μαραθωνοδρόμοι περνούν από τις περιοχές που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου.

Ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας έχει στόχο να τιμήσει τις αξίες του δρομικού κινήματος, αλλά να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, αφού οι μαραθωνοδρόμοι περνούν απ’ τις περιοχές, οι οποίες επλήγησαν απ’ τη φονική πυρκαγιά το Καλοκαίρι. Αξίζει να σημειωθεί πως η κλασική διαδρομή απ’ τον Μαραθώνα ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φωτιάς.

Περισσότεροι από 50.000 δρομείς από 105 χώρες έχουν κατακλύσει το λεκανοπέδιο για να συμμετάσχουν στον 36ος Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Πέραν της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονται διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά και Άτομα με ειδικές Ανάγκες.

Η διοργάνωση που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, θα υποδεχθεί και φέτος δρομείς από 105 χώρες, οι οποίοι θα τρέξουν στην αυθεντική διαδρομή με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, στους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ, και στους αγώνες για παιδιά και Special Olympics.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων δόθηκε στις 8:30, στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων δόθηκε στις 7:45 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, στο Σύνταγμα, και θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Ρήγα Φεραίου – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων διεξάγεται κατά μήκος της διαδρομής Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Χαρ. Τρικούπη – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξιωματικών ΕΛΑΣ) – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1.200 μ.), δόθηκε στις 8:50 από τη Λεωφόρο Βασ, Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα παίδων (1.200 μ.) δόθηκε από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι νικητές των 5 χλμ

Στους άνδρες, ο  Ανδρέας Δημητράκης τερμάτισε σε 14.47 και πέτυχε ρεκόρ διαδρομής. Ο Μάριος Αναγνώστου σημείωσε 15.05 και ο Θάνος Καλάκος 15.25.

Στις γυναίκες, η Ανθή Κυριακοπούλου πέτυχε την πρώτη της νίκη στα 5χλμ. με 17.28, ακολούθησε η νεάνιδα Δάφνη- Ευτυχία Λαβασά με 17.30 και στην τρίτη η Ζωή Ανδρικοπούλου με 17.32.

Οι νικητές των 10 χλμ

Ο Γιώργος Τάσσης τερμάτισε σε 30.29 και πέτυχε νέο ρεκόρ διαδρομής στα 10χλμ. Ακολούθησαν οι Καλλίας και Σάκης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από το βράδυ του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μεταξύ άλλων, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων ως εξής:

  • Στη Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και του Πύργου Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 7:00 έως τις 17:30.
  • Στη Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και της Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 7:00 έως τις 17:30.
  • Στη Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισίας και Βασ. Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 7:00 έως τις 17:30.
  • Στη Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιλισίων και της Λ. Μεσογείων, από τις 7:00 έως τις 17:30.
  • Στη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 5:00 έως τις 17:30.
  • Στη Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10/11/2018 έως τις 19:00 την Κυριακή 11/11/2018.
  • Στη Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρόης και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα, από τις 5:00 έως τις 7:00.

Διαβάστε ακόμα:

https://ipop.gr/eidisis/ntoparismenos-o-samoyel-kalalei-o-nikitis-toy-marathonioy-tis-athinas/

Photo: EUROKINISSI