Μαλαισία: πώς το Instagram οδήγησε στην αυτοκτονία μια έφηβη

LIKE US ON FACEBOOK

Μία ακόμα είδηση, που αποδεικνύει την εξάρτηση των νέων από τα social media και τον καθοριστικό ρόλο που αυτά παίζουν στη ζωή τους, ήρθε στην επιφάνεια.

Στη Μαλαισία, έφηβη αυτοκτόνησε, μετά από δημοσκόπηση που έκανε στο Instagram για το αν θα επιλέξει τη ζωή ή τον θάνατο. Η νεαρή κοπέλα κάλεσε τους ακολούθους της να ψηφίσουν στο Instagram αν πρέπει να πεθάνει ή όχι. Το 69% των φίλων της επέλεξαν τη θανάσιμη απάντηηση, ενώ η κοπέλα δε δίστασε να το κάνει πράξη.

Η αστυνομία του Σαραούακ στην ανατολική Μαλαισία ανακοίνωσε ότι ένα 16χρονο κορίτσι, του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα, έκανε μια δημοσκόπηση στο Instagram θέτοντας το ερώτημα: «Πολύ σοβαρό, βοηθήστε με να επιλέξω Ζ/Θ», λίγες ώρες πριν πηδήξει από την ταράτσα κτιρίου στις 13 Μαΐου.

“Σύμφωνα με στενή φίλη του θύματος, τα αρχικά Ζ/Θ σήμαιναν “Ζωή/ Θάνατο””, επεσήμανε ο αστυνομικός Αϊντίλ Μπολχασάν, σύμφωνα με την εφημερίδα The Borneo Post.

“Το 69% των φίλων του κοριτσιού στο Instagram επέλεξαν το «Θ»”, πρόσθεσε.

Ο Ραμκαρπάλ Σινγκ, δικηγόρος και μέλος του κοινοβουλίου, δήλωσε ότι όσοι ψήφισαν τον θάνατο θα πρέπει να θεωρηθούν ένοχοι για παρακίνηση σε αυτοκτονία και ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες που οδήγησαν την κοπέλα σε θάνατο.

“Θα ήταν ζωντανό το κορίτσι σήμερα αν η πλειοψηφία των φίλων της στο Instagram την είχαν αποθαρρύνει να αυτοκτονήσει; Θα είχε ακούσει τη γνώμη των φίλων της να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού, αν την είχαν προτρέψει να το κάνει;”, διερωτήθηκε σε ανακοίνωσή του.

Βάσει της νομοθεσίας της Μαλαισίας όσοι καταδικάζονται για υποκίνηση σε αυτοκτονία ανηλίκου μπορούν να καταδικαστούν έως και σε 20 χρόνια κάθειρξη.

Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Μαλαισίας Σίεντ Σαντίκ Σίεντ Άμπντουλ Ράχμαν ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών και των ψυχολογικών προβλημάτων μεταξύ των νέων θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, αφού έχει πλέον αυξηθεί σημαντικά.

“Είναι πολύ θλιβερό που χάθηκε με αυτό τον τρόπο η ζωή ενός νέου”, δήλωσε.

Το Φεβρουάριο το Instagram απαγόρευσε τις εικόνες και το περιεχόμενο που έχει να κάνει με τον αυτοτραυματισμό, αναφέροντας ότι πρέπει να φροντίσει για την ασφάλεια των ευάλωτων χρηστών του.

Αυτό συνέβη μετά την πίεση που ασκήθηκε στο μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης από τους γονείς μιας νεαρής Βρετανίδας, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι το γεγονός ότι η κόρη τους ακολουθούσε λογαριασμούς στο Instagram που αναφέρονταν στον αυτοτραυματισμό την οδήγησε σε αυτοκτονία το 2017.

Διαβάστε ακόμα:

Έγκλημα στην Καλλιθέα: 29χρονη βρέθηκε στραγγαλισμένη στο σπίτι της
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved