Μακραίνει η λίστα των θανάτων από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

LIKE US ON FACEBOOK

Ο κορονοϊός απειλεί όλο και περισσότερο τη χώρα μας. Κι ενώ τα κρούσματα αυξάνονται, οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα επίσης πληθαίνουν. 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην επίσημη, καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας 95 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να αγγίζει τα 1.156 άτομα. Τα περισσότερα κρούσματα συνεχίζουν να βρίσκονται στην Αττική, ενώ 69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Από την αρχή της εξάπλωσης του ιού αυτού στην Ελλάδα συνολικά έχουν διενεργηθεί 15.151 τεστ.

Επιπλέον, 6 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν από τον κ. Τσιόδρα, κι έτσι οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα φτάνουν πλέον τους 38. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 71 έτη. Από τα θύματα 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι 29 άνδρες, ενώ το 92% αυτών είναι ηλικιωμένοι ή άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ασθενείς που νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε ένας άνδρας 65 ετών στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», ένας ακόμη άνδρας 65 χρόνων στο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, ένας 77χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ένας νοσηλευόταν με κιρσορραγία, καθώς κι ένας ασθενής αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Σισμανόγλειο.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Στη συνέχεια της επίσημης ενημέρωσης τον λόγο πήρε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα συνεχιστούν κάποια από τα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί, τα οποία είναι τα εξής:

  • Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε όλη την επικράτεια μέχρι τις 11 Απριλίου. Το μέτρο αυτό αφορά τα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά.
  • Προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας μέχρι τις 11 Απριλίου.
  • Παράταση της καραντίνας στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά ακόμα μια εβδομάδα για προλητικούς λόγους.

Διαβάστε ακόμα:

Παράταση στο “λουκέτο” των καταστημάτων, σύμφωνα με νέα απόφαση

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved