Οκτώ εκρήξεις στη Σρι Λάνκα με 160 νεκρούς και 400 τραυματίες

LIKE US ON FACEBOOK

Μακελειό στη Σρι Λάνκα με 160 νεκρούς και 400 τραυματίες μέχρι στιγμής, αριθμός που δυστυχώς αναμένεται να αυξηθεί. Εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα με αλλεπάλληλες εκρήξεις σε ξενοδοχεία και εκκλησίες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν σημειωθεί οκτώ εκρήξεις.

Τουλάχιστον 160 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες ακόμη τραυματίστηκαν μετά από εκρήξεις σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα, Κολόμπο, όπως αναφέρουν πηγές. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, σημειώθηκαν ακόμη δύο εκρήξεις. H μια σημειώθηκε στο προάστιο Ντεχιγουάλα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

Οι εκρήξεις έπληξαν αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία και μια εκκλησία στο Κολόμπο, ενώ άλλες δύο εκκλησίες έξω από το Κολόμπο,ήταν επίσης στόχοι, όπως ανέφερε η αστυνομία της Σρι Λάνκα στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

H φύση των εκρήξεων, οι οποίες συνέβησαν στις 8:45 π.μ. τοπική ώρα, δεν ήταν άμεσα σαφής.

Οι πρώτες εκρήξεις αναφέρθηκαν στην Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και στην εκκλησία του Αγίου Σεμπάστιαν στην Καστουπαιγιά στην πόλη Νεγκόμπο.

«Μια βομβιστική επίθεση στην εκκλησία μας, παρακαλούμε να έρθετε να βοηθήσετε αν τα μέλη της οικογένειάς σας είναι εκεί», ανέφεραν από την εκκλησία του Αγίου Σεμπαστιάν.

Λίγο μετά τις αρχικές αναφορές, τέσσερις ακόμη εκρήξεις επιβεβαιώθηκαν από την αστυνομία. Τρεις από αυτές ήταν σε ξενοδοχεία, ενώ άλλη μια αναφέρθηκε από μια εκκλησία στην πόλη Μπατικαλόα.

Ένας υπάλληλος στο νοσοκομείο δήλωσε στο AFP ότι περισσότερα από 300 άτομα είχε μεταφερθεί με τραυματισμούς στο νοσοκομείο.
Στο Κολόμπο οι εκρήξεις έπληξαν το Cinnamon Grand Hotel, το Shangrila και το Kingsbury. Τουλάχιστον ένα από τα θύματα σκοτώθηκε στο Cinnamon Gran Hotel του Κολόμπο, κοντά στην επίσημη κατοικία του Πρωθυπουργού.

Η υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε πως βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Ύπατο Αρμοστή στο Κολόμπο και ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, έστειλε αίτημα για έκτακτη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Photo: © Instagram / jeevan_rajeevan
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved