Διασωληνωμένα στη ΜΕΘ βρίσκονται τα 5χρονα δίδυμα, τα οποία φέρουν εισπνευστικά εγκαύματα ενώ έχουν εισπνεύσει όγκο αερίων. Τι ακριβώς συνέβη;

Τα δίδυμα μετά τη φωτιά στην Καλλιθέα, διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στο νοσοκομείο παίδων της Αθήνας «Π. και Α. Κυριακού».

Στόχος είναι τα δίδυμα να καταφέρουν να ξεπεράσουν επιτυχώς το πρώτο εικοσιτετράωρο στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του ιδρύματος, με τους θεράποντες γιατρούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα δίδυμα παιδιά φέρουν εισπνευστικά εγκαύματα, ενώ έχουν εισπνεύσει επίσης όγκο αερίων, και νοσηλεύονται διασωληνωμένα και σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Τι ακριβώς έγινε

Τα δύο πεντάχρονα εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από την Πυροσβεστική στο σπίτι τους στην Καλλιθέα, στην οδό Αναγνωσταρά 23, στις 10:30 το πρωί.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής έσβησαν τη φωτιά κι έβγαλαν τα παιδιά απ’ το σπίτι, τα οποία μεταφέρθηκαν αμέσως στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα παιδιά, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ήταν μόνα στο σπίτι, καθώς η μητέρα τους, που εργάζεται σαν καθαρίστρια, είχε πάει στη δουλειά της.

Σημειώνεται πως προς το παρόν είναι άγνωστη η αιτία που ξέσπασε η πυρκαγιά το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου όπου βρίσκονταν τα παιδιά.

Ας ευχηθούμε όλοι να πάνε όλα καλά.

Διαβάστε ακόμα για την τραγική ιστορία με τον θάνατο του 6χρονου, ο οποίος είχε τυλιχθεί με το λουρί του σκύλου:

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του 6χρονου παιδιού