Σήμερα, Πέμπτη, θα λήξει η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων από τους υποψηφίους, για τις δύο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Τα μέλη του ΕΣΡ θα πραγματοποιήσουν “ανοικτή” διάσκεψη, με στόχο, αφού θα λήξει η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων, δηλαδή στις 15:00, να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων που θα έχουν κατοχυρωθεί.  Η δημοσιοποίηση του αριθμού των αιτήσεων και των φορέων θα γίνει με δελτίο Τύπου από το ΕΣΡ, μετά τη λήξη της σημερινής διάσκεψης, ενώ η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, και αν απαιτηθεί και την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019.

Η διαδικασία έχει ώς εξής :

Θα ακολουθήσει εξονυχιστικός έλεγχος των αιτήσεων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με τη συνδρομή και άλλων ανεξάρτητων Αρχών, προκειμένου το Συμβούλιο να αποφασίσει την έγκριση ή μη, συμμετοχής των υποψηφίων στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Στη συνέχεια, θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πλειοδότες και θα υπάρξει η δεκαήμερη περίοδος των ενστάσεων. Εφόσον ολοκληρωθεί και αυτή η φάση και ο ενδελεχής οικονομικός έλεγχος των ενδιαφερομένων από όλες τις αρμόδιες Αρχές, θα ανακοινωθεί η τελική λίστα των παρόχων που θα λάβουν την άδεια.

Στη περίπτωση που υπάρχουν δύο υποψήφιοι, οι δύο άδειες που μένουν, θα δοθούν με το οικονομικό αντάλλαγμα που απαιτείται, αυτό ύψους 35 εκατ. ευρώ με χρονική διάρκεια τα 10 έτη, ενώ σε περίπτωση περισσότερων ενδιαφερομένων θα διεξαχθεί δημοπρασία.

Τέλος, σημειώνεται ότι την ενεργοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας ζήτησε αίτησή, η εταιρεία ‘Αλτερ Έγκο ΜΜΕ, συμφερόντων του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, δηλαδή η μοναδική που είχε δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό, μέχρι και χθες.

Διάβασε και αυτό:

Τα πέντε κανάλια πλήρωσαν την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες