Μπορεί ο κορονοϊός να εξαπλώνεται σ’ όλο τον κόσμο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αναβλήθηκαν για φέτος, όμως υπάρχουν και ευχάριστα νέα μεταξύ άλλων, αφού θα βρίσκεται κι επισήμως ο Πετρούνιας στο Τόκιο το 2021. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020. Η πανδημία, όμως, του κορονοϊού στάθηκε εμπόδιο στην πραγματοποίησή τους. Έτσι και μετά το Euro και το Copa America, σειρά είχαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αναβλήθηκαν για το 2021, με επίσημη ανακοίνωση απ’ την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Ωστόσο, παρά την αναβολή αυτή και την έξαρση του νέου κορονοϊού οι εξελίξεις είναι θετικές για μερικούς. Μεταξύ αυτών είναι και ο Έλληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος προκρίθηκε κι επισήμως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021. Έτσι, λοιπόν, ο Πετρούνιας στο Τόκιο θα διεκδικήσει και πάλι τον τίτλο του Ολυμπιονίκη.

Ύστερα από υπομονή κι επιμονή στο στόχο του ήρθε και η πολυπόθητη πρόκριση με τον πρωταθλητή των κρίκων να εξασφαλίζει μετά τη Μελβούρνη την πρόκριση στο Τόκιο, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει εντελώς σίγουρη στην αντίστοιχη διοργάνωση της Ντόχα, που μάλλον θα μετατεθεί και αυτή για το 2021, λόγω του ιού.

Ο ίδιος, μάλιστα, με ανάρτησή του στα social media, δεν έκρυψε την ανακούφισή του για την εξασφάλιση της πρόκρισης, κι έδωσε υπόσχεση να διατηρήσει τον τίτλο του που κατέχει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο ίδιος έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας: 

Ήρθε η πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο !! Ναι !! Μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μπακού η πρόκριση είναι γεγονός που μπορεί να χαθεί μόνο με ένα απίθανο σενάριο πια ! Του χρόνου θα διατηρήσω τον τίτλο μου! #RoadtoTokyo #Petrounias #startedfromthebottom #neverstopbelieving 

Θυμηθείτε την ανακοίνωση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων:

Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Photo: REUTERS/Stefan Wermuth