«Λευκός καπνός» στη Γερμανία για κυβέρνηση συνασπισμού | Τι αποφάσισαν για τους πρόσφυγες

LIKE US ON FACEBOOK

Σε συμφωνία κατέληξαν τελικά οι δυνητικοί εταίροι για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία μετά από έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων και συνομιλιών.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά Μέσα, υπάρχει τελικά συμφωνία ανάμεσα σε Angela Merkel, Horst Seehofer και Martin Schulz για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Μετά την συμφωνία ανάμεσα στους ηγέτες CDU, CSU και SPDΗ δίνεται το πράσινο φως για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να αποκατασταθεί και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Μετά από μια ολονύχτια συνάντηση τα τρία κόμματα ξεπέρασαν, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, τα εμπόδια που αφορούσαν κυρίως την οικονομική και μεταναστευτική πολιτική και κατέληξαν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύωρες ήταν και οι συζητήσεις που αφορούσαν τη φορολογία, τις κοινωνικές πολιτικές και τις πολιτικές υγείας. Στο ίδιο πλαίσιο, τέθηκε η πρόταση να εισαχθεί μια σύνταξη αλληλεγγύης η οποία θα βοηθήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των πόλεων με δεκάδες δισεκατομμύρια.

Συμφωνία για περιορισμό των προσφύγων στις 200.000 ετησίως

Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, Συντηρητικοί και Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησα να περιορίσουν τον αριθμό των προσφύγων στους  200.000  ετησίως.

«Οι αριθμοί της μετανάστευσης (περιλαμβανομένων των προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, των ατόμων που εμπίπτουν στην επανένωση των οικογενειών, στην επανεγκατάσταση και αφαιρώντας όσους εγκαταλείπουν τη χώρα) δεν θα ξεπερνούν τις 180.000-220.000 ετησίως», αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε περιορισμός της επανένωσης των οικογενειών, θέτοντας ανώτατο όριο στα 1.000 άτομα που θα μπορούν να το ζητήσουν κάθε μήνα.

Οι ηγέτες των CDU/CSU και SPD συμφώνησαν επίσης να θεσπίσουν νέους όρους στην υποδοχή των προσφύγων και ειδικότερα να μην προβλέπεται πλέον η συστηματική χορήγηση οικονομικής βοήθειας, αλλά αυτή να αντικαθίσταται κατά περιπτώσεις από υλική βοήθεια.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved