ΚΥΣΕΑ: Θετικό το αυστηρό μήνυμα των «27» της Ε.Ε. στην Τουρκία

LIKE US ON FACEBOOK

Θετικό το αυστηρό μήνυμα των «27» της Ε.Ε. στην Τουρκία, αποτίμησε το  Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο επικεντρώθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) αποφάσισε μεταξύ άλλων την ενεργοποίηση τεσσάρων υποπρογραμμάτων υλικοτεχνικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΚΥΣΕΑ, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξιμου εκτίμησε ως ιδιαίτερα θετικό το αυστηρό μήνυμα των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά και την πλήρη υποστήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε δηλώσεις του μετά από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ζήτησε απ’ την Τουρκία να σταματήσουν άμεσα οι προκλήσεις, ενώ ο ίδιος εξέφρασε εκ μέρους των ηγετών των «27» την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Παράλληλα, ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες υποστηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές Δίκαιο.

Photo: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved