Κύριε Μητσοτάκη, περιμένουμε περισσότερα…

LIKE US ON FACEBOOK

Δυστυχώς μερικά πράγματα στην Ελλάδα, μάλλον δεν θα αλλάξουν ποτέ. Μάλλον είναι παράδοση οι Κυβερνήσεις να αθετούν απ’ την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων τους όσα έλεγαν προεκλογικά. Και ο κ. Μητσοτάκης δεν αποτελεί εξαίρεση. Μπορεί να έχει αναλάβει τα ηνία της χώρας εδώ και μόλις μερικά 24ωρα, αλλά τα φάουλ του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορούν ήδη να εντοπιστούν. 

Το “σφιχτό” κυβερνητικό σχήμα

Στις συνεντεύξεις και στις ομιλίες που παραχωρούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το προηγούμενο διάστημα -γνωρίζοντας μάλιστα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ο επόμενος Πρωθυπουργός- όταν αναφερόταν στην Κυβέρνηση που είχε στο μυαλό του, μιλούσε συνεχώς για ένα σφιχτό κυβερνητικό σχήμα, χωρίς αναπληρωτές υπουργούς.

Τι έκανε στ’ αλήθεια; Δημιούργησε μια Κυβέρνηση που αποτελείται από 51 στελέχη, εκ των οποίων οι 21 είναι εξωκοινοβουλευτικοί. Η νέα κυβέρνηση έχει 18 υπουργούς, 2 αναπληρωτές υπουργούς και 29 υφυπουργούς.

Δεν το λες και σφιχτό κυβερνητικό σχήμα…

Γυναίκες… Who?

Πρώτα είχαμε ακούσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σκοπό ν’ ανακοινώσει τον Μάρτιο, μάλιστα πληροφορίες τον ήθελαν να το κάνει ανήμερα της Γιορτής της Γυναίκας, περί τιι 60 γυναίκες που θα κατέβαιναν υποψήφιες με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές.

Παρά τις προσδοκίες, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης έκανε το λάθος που κάνουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί: Ανακοίνωνε με το σταγονόμετρο ονόματα, με αποτέλεσμα να φθάνουμε στον Ιούνιο και μόλις μερικές μέρες πριν τις εκλογές, να ανακοινώνονται ακόμα ονόματα, ανάμεσά τους και αξιόλογες γυναίκες, οι οποίες φυσικά δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας για τον προεκλογικό τους αγώνα με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός Βουλής.

Να ταν, όμως, μόνο αυτό… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρέσκεται στο να θεωρεί τον εαυτό του ότι δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, ότι υπολογίζει τις γυναίκες ισότιμα και θεωρεί ότι μπορούν και πρέπει ν’ αναλαμβάνουν σημαντικά πόστα.

Τι έκανε στην πράξη; Έφτιαξε ένα κυβερνητικό σχήμα με 51 ανθρώπους, εκ των οποίων μόνο οι 5 είναι γυναίκες. Και το χειρότερο; Απ’ αυτές μόνο οι 2 είναι υπουργοί!

Το μέλλον είναι οι νέοι

Καθόλη την προεκλογική περίοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά κι όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έκαναν συχνές πυκνές αναφορές στη νέα γενιά, στις δυνατότητες που έχει, στις φρέσκες ιδέες, ενώ όλη η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας έδινε έμφαση στο σύγχρονο, στο καινούριο που έρχεται.

Θα περίμενε κανείς τουλάχιστον τα μισά απ’ τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ν’ ανήκουν σε νέα πρόσωπα που δεν έχουμε ξαναδεί πολλάκις στο παρελθόν σε κυβερνητικές θέσεις.

Με μεγάλη μας απογοήτευση, όμως, συνειδητοποιήσαμε ότι η πλειοψηφία των μελών του υπουργικού συμβουλίου είναι 50-60 ετών, με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις ατόμων που είναι 36-48 ετών. Πού κρύβετε τα νέα πρόσωπα κε Πρωθυπουργέ;

Μην κρίνεις για να μην κριθείς

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε διορίσει επικεφαλής του Νομικού του Γραφείου την Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά την λήξη της θητείας της, η οποία στη συνέχεια έγινε και πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντιδράσει τότε πολύ έντονα, κάνοντας λόγο για «μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας».

Τι έκανε τελικά; Όρισε υφυπουργό Δικαιοσύνης τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Δημήτρη Κράνη, αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του (30 Ιουνίου).

Αρχή με μεταγραφές

Τι κι αν η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εκλέξει συνολικά 158 βουλευτές, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει άριστες σχέσεις με πολλούς αξιόλογους εξωκοινοβουλευτικούς, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με κόμματα, τελικά εκείνος επέλεξε να κάνει… μεταγραφές ήδη απ’ την πρώτη μέρα!

Συγκεκριμένα, “πήρε” τους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Λίνα Μενδώνη απ’ το ΚΙΝΑΛ με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να διαγράφονται απ’ το κόμμα μέσα σε μερικές ώρες απ’ την υπουργοποίησή τους.

Βέβαια σ’ αυτό το σημείο να πούμε πως… η μισή ντροπή δική τους, οι οποίοι επέλεξαν εν μια νυκτί ν’ αλλάξουν πολιτική ιδεολογία.

Υφυπουργός Εργασίας καταδικασμένος για… αδήλωτη εργασία!

Ο Νότης Μηταράκης ορίστηκε υφυπουργός Εργασίας και μπορεί να θεωρηθεί και λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι τον Νοέμβριο του 2016 ορίστηκε Αναπληρωτής Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, λοιπόν, εάν ο Νότης Μηταράκης δεν είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την υπόθεση της αγωγής πρώην εργαζόμενης στο πολιτικό του γραφείο για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011-2015.

Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, το δικαστήριο είχε υποχρεώσει τον Ν. Μηταράκη να καταβάλει στην πρώην υπάλληλό του συνολικά 6.601,94 ευρώ.

Φυσικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολύ χρόνο μπροστά του για ν’ αποδείξει ότι όσα έχει εξαγγείλει θα τα εφαρμόσει και δεν ήταν απλά “προεκλογικές υποσχέσεις” και δεν μπορούμε παρά να του ευχηθούμε να έχει μια τίμια θητεία, αλλά και να καταφέρει να κάνει πράξη όλα όσα θα κάνουν τον ελληνικό να “ανασάνει” ξανά.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved