Δεν κακοποιήθηκαν τα δύο αγοράκια 11 ετών που απήχθησαν το πρωί της Τρίτης απ’ το σχολείο τους στην Κύπρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, απ’ τις εξετάσεις που έγιναν στα δύο αγόρια που απήχθησαν δεν προκύπτει θέμα κακοποίησης. Τα δύο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους κι έχουν πάρει εξιτήριο.

«Ο δράστης της απαγωγής των δύο ανήλικων αγοριών στην Κύπρο, Γ.Ν., δεν τα κακοποίησε σωματικά, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις», δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, και πρόσθεσε ότι στην κατάθεσή του παραδέχθηκε την απαγωγή.

Ο κ. Χρυσοστόμου τόνισε πως την πληροφορία για το σημείο όπου βρισκόταν ο 35χρονος έδωσε πολίτης. Ο ίδιος έδωσε τα συγχαρητήριά του την άρτια επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξαν τα μέλη της αστυνομίας.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοστόμου σημείωσε πως είναι ωφέλιμος ο θεσμός του παρατηρητή της γειτονιάς (θεσμός που λειτουργεί σε επίπεδο δήμου), καθώς η κρίσιμη πληροφορία προήλθε από πολίτη-παρατηρητή.

«Δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως τα παιδιά των πολιτών βρίσκονται σε κίνδυνο», συμπλήρωσε.

Υπό 8ήμερη κράτηση ο δράστης

Υπό οκταήμερη κράτηση ο απαγωγέας των παιδιών στην Κύπρο, μετά την απολογία του η οποία διεξήχθη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας κεκλεισμένων των θυρών, όπως αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου.

Ο 35χρονος ο οποίος κατηγορείται για την απαγωγή των δύο 11χρονων αγοριών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα, δεν εκπροσωπήθηκε από κάποιον δικηγόρο.

Παράλληλα, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν τα κίνητρά του ήταν τα λύτρα, αφού μετά την απαγωγή δεν είχε επικοινωνήσει με τους γονείς, ακόμη και 8 ώρες μετά, όσο διήρκεσε δηλαδή, η απαγωγή.

Ο δράστης κατηγορείται για τα εξής αδικήματα: Απαγωγή, αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης και άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος.

Με πλαστή ταυτότητα ο απαγωγέας

Μία πλαστή πλαστική ταυτότητα, η οποία φέρει τη φωτογραφία του 35χρονου και αναφέρει ότι είναι «Δάσκαλος Δημοτικής Εκπαίδευσης» κατατέθηκε στο δικαστήριο, όπου προσήχθη σήμερα ο κατηγορούμενος ως απαγωγέας των δύο ανήλικων παιδιών από το σχολείο τους στη Λάρνακα, στην Κύπρο.

Πρόκειται για ταυτότητα με κορδέλα, η οποία περνά στον λαιμό και την οποία φέρεται να φορούσε ο δράστης για να πειστούν τα παιδιά ότι είναι δάσκαλος και να τον ακολουθήσουν.

Διαβάστε ακόμα:

Υπό κράτηση ο απαγωγέας των παιδιών στην Κύπρο | Video απ’ την απαγωγή