Τη στιγμή που ο νόμος Παρασκευόπουλου παρατείνεται αλλά με αλλαγές, ένα κύκλωμα με πλαστά πιστοποιητικά στους κρατούμενους, ερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη. Ακόμα μια περίπτωση παρόμοια με αυτή του Αριστείδη Φλώρου.

Κύκλωμα με πλαστά πιστοποιητικά στους κρατούμενους, με τα οποία στη συνέχεια αποφυλακίζονται, έρευνα η Δικαιοσύνη. Μια οργάνωση φέρεται να χορηγεί πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου.

Η διερεύνηση της αποφυλάκισης του Α. Φλώρου για την υπόθεση Energa – Hellas Power, φαίνεται πως οδήγησε στο να αποκαλυφθεί ένα κύκλωμα με πλαστά πιστοποιητικά στους κρατούμενους, στο οποίο δεν αποκλείεται να εμπλέκονται τόσο γιατροί όσο και δικηγόροι.

Μεταξύ των αξιόποινων πράξεων που ερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη είναι εκείνα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι αρχές, μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ερευνούν 300 περιπτώσεις αποφυλακίσεων, εκ των οποίων δύο έχουν χαρακτηριστεί ύποπτες. Ο έλεγχος συνεχίζεται για όλες τις περιπτώσεις.

Και δεύτερη περίπτωση “Φλώρου”;

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν την υπόθεση ενός κρατούμενου ο οποίος έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα ΜΜΕ, είχε καταδικαστεί με ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα, αλλά βρίσκεται εκτός φυλακής επικαλούμενος ποσοστό αναπηρίας και προσκομίζοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Τώρα διερευνάται αν τα πιστοποιητικά αυτά είναι πλαστά. Ο εν λόγω αποφγυλακισθείς τώρα είναι ελεύθερος και οι Αρχές δεν μπορούν να αλλάξουν την απόφαση, καθώς έχει παρέλθει η προθεσμία κατά την οποία θα μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, όπως έγινε σήμερα γνωστό, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε κατάθεση στην Βουλή τροπολογίας του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει την υπό όρους αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ώστε να είναι εφικτή η ανάκληση του βουλεύματος στις περιπτώσεις εκείνες που ένας κρατούμενος αποφυλακίζεται όταν υπάρχουν ενδείξεις περί πλαστότητας των ιατρικών εγγράφων.

Να σημειωθεί πως σήμερα Τρίτη,  ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στην Βουλή ότι θα καταθέσει τροπολογία με την οποία θα ορίζεται ότι θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακαλείται απόφαση αποφυλάκισης εφόσον διαπιστωθεί η χρήση πλαστών δικαιολογητικών και προσέθεσε ότι «αυτή τη στιγμή τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Δικαιοσύνης προβαίνουμε σε έλεγχο όλων των αποφυλακίσεων από το 2015 για λόγους υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Παράταση αλλά με σημαντικές αλλαγές στον νόμο Παρασκευόπουλου