Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Βόρεια Εύβοια ανακοινώθηκε απ’ την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Ο 48χρονος ασθενής είχε ταξιδέψει με τον 66χρονο στους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Ειδικού Εργαστηρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, αλλά και την ανακοίνωση της Περιφέρειας, τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα να αγγίζουν τα 46.

Όπως αναφέρει το LamiaReport.gr, πρόκειται για άνδρα 48 ετών από την Ιστιαία, που είχε ταξιδέψει με το 9ο κρούσμα, τον 66χρονο από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο.

Ο άνδρας μετέβη το πρωί της Παρασκευής στο Νοσοκομείο Χαλκίδας χωρίς συμπτώματα, έχοντας την ανησυχία, όμως, αφού ήταν συνταξιδιώτης στο γκρουπ που έχει μολυνθεί από τον ιό, έδωσε δείγμα. Τα αποτελέσματα που βγήκαν ήταν θετικά για τον ιό και ο άνδρας έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ελέγχονται από τον ΕΟΔΥ οι επαφές του.

Η ανακοίνωση για το κρούσμα κορονοϊού στη Βόρεια Εύβοια:

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας μιλάει για επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε κάτοικο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, της Π.Ε. Εύβοιας.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του φορέα. Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οικον. Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η άμεση και ορθή εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών

Αναλυτικές οδηγίες για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, σε δήλωσή του τονίζει πως το κρούσμα αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ ενώ παρακάλεσε όλο τον κόσμο να λαμβάνει τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί.

Το κρούσμα κορονοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας