Κρούσμα Η1Ν1 σε παιδικό σταθμό στο Ηράκλειο

LIKE US ON FACEBOOK

Επί ποδός έχουν τεθεί οι υπεύθυνοι παιδικού σταθμού στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα Η1Ν1.

Το κρούσμα Η1Ν1 σε παιδικό σταθμό στο Ηράκλειο, πάντως, φαίνεται πως δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αφού το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά αύριο, Τρίτη.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ο σταθμός θα παραμείνει ανοιχτός την Τρίτη καθώς έχουν διεξαχθεί ήδη οι σχετικοί έλεγχοι από παιδίατρο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι γονείς των παιδιών έχουν ενημερωθεί με επιστολή και σύμφωνα με την πρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, Μ. Κασωτάκη, ήδη πήγε στον παιδικό σταθμό η παιδίατρος του Οργανισμού κι έκανε έλεγχο .

Οι υπεύθυνοι περιμένουν οδηγίες από τις δημόσιες αρχές για το τι θα κάνουν.

Θυμίζουμε πως το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει οδηγίες προς τα σχολεία για τη γρίπη, οι οποίες περιλαμβάνουν τους εξής κανόνες ατομικής υγιεινής:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).

Διαβάστε ακόμα:

Οδηγίες προς τα σχολεία για τη γρίπη απ’ το υπουργείο Παιδείας

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved