Κρήτη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο της ΔΕΗ | Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα

LIKE US ON FACEBOOK

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Κρήτης όπου είχε γίνει μπλακ άουτ λόγω έκρηξης σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Πλέον, η φωτιά σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα της έκρηξης στους μετασχηματιστές στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretalive, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίες η φωτιά έχει σβήσει. Τα πυροσβεστικά οχήματα αποχώρησαν ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη.

Σχετικά με τα αίτια, υπάρχει η πληροφορία ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε έναν εφεδρικό μετασχηματιστή που είχε τεθεί σε λειτουργία τροφοδοτώντας το διοικητικό κομμάτι του σταθμού και για καλή τύχη των εργαζομένων την ώρα της έκρηξης ήταν σε διάλειμμα και έτσι αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς.

Ο Κώστας Μανιάτης, Πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, μίλησε στον News24/7 στους 88,6, και είπε ότι η έκρηξη που έγινε σε μετασχηματιστή της μονάδας στο Ηράκλειο και η πυρκαγιά που ακολούθησε συμπαρέσυρε και τις υπόλοιπες μονάδες του νησιού, με αποτέλεσμα το μπλακ άουτ να είναι γενικό.

Ο ίδιος τόνισε πως θα απομονωθεί ο μετασχηματιστής που κάηκε ούτως ώστε να μπουν σε λειτουργίες οι μονάδες της ΔΕΗ που υπάρχουν στις υπόλοιπες κρητικές πόλεις.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλακης, απ’ την πλευρά του ανέφερε:

Είμαστε τυχεροί, ευτυχώς που δεν είχαμε κάποιο ατύχημα. Το πράγμα πήγε καλά. Αλλά μέχρι πότε θα είμαστε τυχεροί. Ο χώρος πρέπει να φύγει από εδώ και οι επικίνδυνες εγκαταστάσεις και να πάνε εκεί που προβλέπει ο νόμος

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΗ: Ακριβότερο απ’ τον Απρίλιο το ηλεκτρικό ρεύμα για χιλιάδες καταναλωτές

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved