Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα- Ζάεφ | Κλίμα αισιοδοξίας

LIKE US ON FACEBOOK

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό, το πρωί της Πέμπτης, με τις πρώτς πληροφορίες να κάνουν λόγο για καλό κλίμα και αισιοδοξία. Πιο κοντά οι δύο πλευρές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αλλά υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα.

Η κρίσιμη συνάντηση για το Σκοπιανό σε πρωθυπουργικό επίπεδο ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης και πηγές αναφέρουν πως το κλίμα ήταν καλό και αισιόδοξο.

Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στη συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και ήταν έντονο το ενδιαφέρον και των ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η συνάντηση Τσίπρα- Ζάεφ πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Ε.Ε. – Δ. Βαλκανίων που συνέρχεται στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Οι κ. Τσίπρας και Ζάεφ συζήτησα για όλα τα ζητήματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Τσίπρας: Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα δυσκολότερα

«Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα», έγραψε στο Twitter του ο Αλέξης Τσίπρας για την ΠΓΔΜ σημειώνοντας πως οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα «προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεχτή λύση στο ονοματολογικό. Επεσήμαναν πως μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως ευχαρίστησε τους σοσιαλιστές ηγέτες και παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου αλλά χρειάζεται ακόμα να διανυθεί απόσταση.

Πριν από μερικές ημέρες, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ τόνισε: «Εάν επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος, τότε το ΝΑΤΟ θα καλέσει την ΠΓΔΜ να γίνει μέλος».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοικτή ενώ συμπλήρωσε πως θα εξεταστεί το θέμα της Διεύρυνσης στη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούλιο, τόσο με τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Γεωργία, αλλά και με την ΠΓΔΜ.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας για ΠΓΔΜ: Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα

Photo: REUTERS/Stoyan Nenov
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved