Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση για το 2,5 ετών αγοράκι που βρέθηκε κρεμασμένο με κορδόνι κουρτίνας. Το παιδί είναι σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν.

Αγωνία για το αγοράκι που βρέθηκε κρεμασμένο με κορδόνι κουρτίνας, καθώς νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και η κατάστασή του είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το Ιπποκράτειο, ο ασθενής είναι αιμοδυναμικά σταθερός, χωρίς προβλήματα οξυγόνωσης, ωστόσο θα παραμείνει σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το αγοράκι που βρέθηκε κρεμασμένο με κροδόνι κουρτίνας:

«Στις 26.09.2018 και ώρα 16.20 εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων ο ανήλικος Μ.Δ., ηλικίας 2,5 ετών με τη διάγνωση: ” Απαγχονισμός – Κατάσταση μετά αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή”.

Ο ασθενής διακομίσθηκε διασωληνωμένος με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ από τα ΤΕΠ του ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ. Όπως αναφέρεται από το ΕΚΑΒ και το συγγενικό περιβάλλον το παιδί ανευρέθη σε ανακοπή στην οικία της γιαγιάς “απαγχονισμένο” από σύστημα κορδονιού κουρτίνας. Δόθηκαν πρώτες βοήθειες από το θείο του παιδιού και στη συνέχεια από το ΕΚΑΒ όπου ακολούθησε εξειδικευμένη ΚΑΡΠΑ (διασωλήνωση, χορήγηση φαρμάκων αναζωογόνησης και έγινε ανάταξη της ανακοπής ) και μεταφέρθηκε στο ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ. Στη συνέχεια έγινε CT- εγκεφάλου και ΑΜΣΣ χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα.

Ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό υπό στάγδην καταστολή και αποιδηματική αγωγή. Κατά την εισαγωγή και μέχρι σήμερα είναι αιμοδυναμικά σταθερός, χωρίς προβλήματα οξυγόνωσης, λοιπά συστήματα κατά φύση.

Επίσης, φέρει μια κυκλοτερή εκχύμωση στην τραχηλική χώρα (που συνάδει με τον μηχανισμό κάκωσης), πετέχειες στο πρόσωπο και στον τράχηλο.

Το παιδί θα παραμείνει σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. Παρά τη σταθερότητα της κλινικής εικόνας η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη».

Να υπενθυμίσουμε πως το παιδί βρισκόταν στο σπίτι με τη γιαγιά του και την 4χρονη αδερφή του. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, μάλλον ξέφυγε της προσοχής της γιαγιάς του, και καθώς έπαιζε μπλέχτηκε με το κορδόνι της κουρτίνας.

Η μαμά του και η προγιαγιά του το βρήκαν αναίσθητο στο σπίτι, ενώ η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Διαβάστε αναλυτικά:

Αγοράκι βρέθηκε αναίσθητο με σκοινί στον λαιμό στη Θεσσαλονίκη